Hejdå 2010


Tjabba 2011!

Ikväll blir det röj med dom jag älskar mest här i världen.
Ses nästa år lövers.


och världen förtjänar inte dig




Det kan ta slut i morgon
eller hålla på för alltid
ibland är det så

Så säg som det är
för den här gången
krävs det mer
innan jag öppnar armarna
förlorar mig
och känslorna faller fritt
på midnattsgatorna
för vem skulle bry sig
om våra hjärtan blev förstörda?
Men allt det här vänder sig
in i mig

Ingen säger det som min Håkan.


som rost följer järn


Idag är jag glad. Umgänge med dom finaste ikväll, vilket jag ser fram emot! Vi ska vara hundvakt åt Snobben också, myshunden No 1. Sen planera inför nyårsafton imorgon. Vi kommer kicka ass med våra planer. Särskilt dom jag och Idus har för tjejerna! Kommer bli hur bra som helst, som Jonas skulle ha sagt det!

Sen har jag kommit på att lördagen tydligen är en röd dag. Det gör mig lite stressad. Hade tänkt åka då, för att slippa vänta till måndag eftersom jag dessvärre inte gillar Norge lika mycket som vanligt på söndagar. Inte när jag ska resa dit eller tillbaks iallafall. För väntrummet på busstationen är inte öppet, ingenting annat heller för den delen, och jag måste som vänta i ungefär fyra timmar från det mitt tåg anländer till Narvik till det att bussen mot Drag går. 

Så får se. Måste dock få tag på mina tanter först! Blir någon dag på Drag, någon i Kjöpsvik. Hade varit roligt att åka till Bodö också, men det får jag ta till sportlovet istället. I det stora och det hela, är jag nöjd med mina planer. Har också kommit på att Norgeresor är något jag aldrig planerar särskilt länge och väl. Blir jag sugen, så åker jag. Har dessutom gjort det till en slags tradition att åka efter nyår. Då har det ju varit julsamling och man känner att man gärna vill höra norska några dagar till, så då är det bara att åka! Och norska, det vill jag höra nu. Det är bättre än Håkan Hellström och Markus Krunegård tillsammans och det säger inte lite kan jag tala om.

Nej så nu ska jag nog dra på mig kläder. Sitter här i mina långkalsonger som jag och mor fyndade på Coop forum igår, och inte tagit av sen dess. Även om jag har varit på massa uppdrag! Vi älskar't!

Så pussva!


We don't sleep when the sun goes down


Kvällen spenderades @ Bergarnas place. Vi har diskuterat underbart fina händer. Jag kom lite på Idas ben! ÅH. Händer. Jag älskar dom.... Händerna alltså! Tror bestämt att jag ska fota dom och mms:a bild till brudarna. Vet att dom också kommer bli helt till sig då! JA DET SKA JAG GÖRA! Snart. Åh.

Sen har vi pratat med Tom. Det var kul. Samt facebooknördat från varsin telefon/dator. För så mogna är vi!

Nu sitter jag och kollar upp tåg och busstider till mitt land på jorden! Även om jag kan dom i huvudet vid det här laget, och priserna! Men bara för sakens skull. Höra av mig till tante Lilly eller tante Jenny för att höra om dom vill ha mig på besök vore inte heller helt fel! Så det ska jag också göra. Snart!

Mycket snart på gång!




I am a volcano, and I'm burning with power inside


Ännu en dag på samlingshuset. Har jag lärt mig något nytt? Nja, tror inte det. Jag tillhör ju den skaran som gillar att bygga upp sin egen religion. Det sades en del vettiga och fina saker. Men sen är det mycket jag inte håller med om såklart. Ni vet ju mig! Min religion är enkel. Behandla alla likvärdigt och som du själv vill bli behandlad. Sen spelar allt annat ingen större roll. Det där med kläder, vem man älskar, vilka man umgås med och så vidare (och med Morgan Freeman som gud). Men som sagt, det är ju sjukt intressant med religion och att lyssna på hur andra ser på saker och ting, även om man kanske inte håller med om allt som sagt.

Sen var det ju lika trist som alltid att säga hejdå till norrmännen! Men kanske tar man sig en tur till Tysfjord efter nyår, beroende på exakt hur rik jag är då. Sånt man aldrig vet. Lite spännande! Annars blir det en tur till sportlovet iallafall. Man får ju ta varje tillfälle man får!

Och Norge också. När jag ändå gled in på det. "Du har sagt samma sak en miljon gånger, vi fattar!!!!" jag vet jag vet jag vet. Men jag blir så till mig. Jag har kommit fram att jag nog måste gifta mig med en norrman (nähä, kom du på det nu eller?). Eller någon som älskar landet åtminstone hälften så mycket som mig. För banne mig, dit ska jag flytta! Fast det visste ni väl inte heller. Heh. En norrman med mycket tålamod och som är snäll...och har fina händer. Sen är jag jättenöjd!

Nej nu blir det att vila lite. Trött som en jag vet inte vad. Senare skulle visst jag och mamsi kanske på Tropicana! Åh. Taggad vavava!




jag önskar att alla kunde se lyckan jag bär på när jag är hos dig


Pretty, pretty please
Don't you ever, ever feel
Like you're less than
Fucking perfect

Pretty, pretty please
If you ever, ever feel
Like you're nothing
You're fucking perfect to me

You're perfect, you're perfect

 

 

 

Bara så länge det finns stjärnor över oss


Nyligen hemkommen från en helkväll på samlingshuset tillsammans med ett gäng sköna norskar! Var trevligt. Kanske inte så lätt att koncentrera sig när man som jag var riktigt trött och hungrig, men det gick nu. Fick ett erbjudande att följa med till Norge imorgon, hör och häpna men jag tackade nej. Är för fattig och för sliten ännu. Möjligen blir det en tur efter nyår. Får se. Är ju helt klart jättesugen.

Blir iallafall att fara dit igen vid tolv imorgon. Säga hejdå till alla och så vidare. Lite tråkigt att man inte hann träffa dom längre, men sånt får man ta när man ska fira jul en halv värld härifrån! Det var ju också jätteroligt.

Nu yrar jag mest. Ska kasta mig i säng så jag orkar leva imorgon.

Pusss

PS. Jag har en ny mobil IN YOUR FFFF-FACE!

när allting börjar om igen


Wuhu, Elina är hemma igen! Bilresan var fruktansvärt jobbig, lång, jobbig och allmänt tråkig. Enda bra på hela dagen var att stanna i Arvidsjaur och käka grekisk mat för ett halvt tusen kronor!

Sen droppade jag in hos a&a för att hälsa på lite folk. Men dom sista norrmännen var så sega att jag for hem! Galet trött blev jag. Nu är jag dock rätt pigg igen. Så sitter här, förbereder mig mentalt inför morgondagen. Måste ringa någon höjdare på sjukhuset och fråga vad dom menar med "ah Elina, du är liksom välkommen hit till oss den tionde januari för en snabb liten operation!" för se jag tänker inte operera mig i onödan. Dom vet ju inte ens vad som är fel och vet dom inte det ska dom fan i mig inte skära upp mitt knä och börja gräva runt där med sina äckliga skalpeller som jag kommer känna eftersom jag inte kommer bli sövd eller bedövad...

Där går gränsen!

Sen blir jag nervös eftersom det verkar vara allvarligare än vi trodde då det inte direkt tas magnetröntgenbilder i onödan då det tydligen är så dyrt och ja, man opereras nu väl kanske inte heller i onödan. Sen jag fick ont har det gått fort som tusan och läkarna tycks arbeta dygnet runt med fallet: Johnsen Elina. Jag trodde ju jag skulle bli hemskickad från vårdcentralen med lite värktabletter och så var det bra med det. Men nejnej, det var att bokstavligt talat springa till sjukhuset där dom inte hade hunnit få reda på att jag skulle dit. Men jag fick tid ändå tio minuter senare (medan andra kan få vänta flera veckor/månader). Sen var det fort fort till akuten direkt från röntgenbordet och fort fort göra massa undersökningar och ta en hel del blodprover. Sen fort fort få kryckor och fler smärtstillande. Sen ringer en man från sjukgymnasten för mitt knä någon dag senare (för min rygg har jag försökt få en tid i flera hundra månader....). "Men heeeej Elina. Hur är det med dig? Mår du bättre i ditt knä nu? Hm, kan du böja det? Inte så bra? Åh. Men du, jag är egentligen ledig nästa vecka, men ring mig på tisdag så ordnar jag en tid åt dig ändå! Okej? Okej! Ta hand om dig nu, hejhej". Sen kommer man hem till två brev där det i ena står att jag ska till magnetröntgen om cirkus bananskal fyra veckor. Samma dag hade dom skickat ett brev med operationsdatum. Jag har rökstopp nu dessutom. Haha. Men fattar ni grejen? Dom kan ju inte ha en lugn stund där på sjukhuset med mitt förbaskade knä. Det tog min mormor tio fricking år att få sin höft ordentligt undersökt. Det säger inte lite! Sen har jag väl nämnt att min man, superläkaren, också ringer regelbundet. Min vårdcentralare har rint också. Alla är tydligen oroliga för mig. Det är inte lugnande. Läkare ska inte vara oroliga. Dom ska vara säkra och inte visa tecken på tveksamheter. Då kan patienten (alltså jag) drabbas av ett nervsammanbrott och det vill nog ingen...

SÅ NU VET NI DET MED! Nu ska jag sova. Lång dag imorgon!

Pusi (HAHA)



Åååhh vad jobbig du är din förbannade härmapa. Nu måste jag ju byta ställe...........

Mer bokreklam!


"Håpas du trifs bra i fengelset" är min bok här på jorden.

Jag tror det är min stjärnsyster, tvillingsjäl eller whatever som skrivit den. Jag har inte läst mycket. Baksidan av boken. Tio sidor. Sammanlagt. Men ingen bok har någonsin träffat så rätt och spikrakt som den här, och jag har knappt börjat läsa den ännu. Då kan jag ju passa på att meddela att det dessutom kommer från en flicka som har läst många böcker i sitt liv. Många böcker som har berört ända in i själen. Men inte som den här. Inte som jag har suttit och grinat två gånger åt den redan. Känt. Grinat. Känt. Grinat. Och känt lite till. För boken känns. Den känns så jävla mycket att jag inte kan beskriva känslan!

Ja, vad mer kan man säga när orden inte räcker till?

Läs den.

I've got you in my veins


Jag har som legat i en dvala dom senaste dagarna. Under filten i soffan, framför något barnprogram eller film och med en bok i högsta hugg. Det behövdes, det känns. Idag har jag iallafall varit utanför dörren. Jag och Emma var på Konsum och handlade. Nu sitter jag här. Väntar på att soffan ska bli ledig igen så jag kan gå och lägga mig. Familjen Eriksson har den bekvämaste soffan jag vet om. Den är så bekväm att jag funderar på att kidnappa den.
Imorgon åker jag, mamma och ... ? hem iallafall. det ryktas om att det är norrmän i stan som det vore trevligt att hälsa på. Även om jag är som jag är! Ni vet. Ska bli ganska skönt att komma hem i lagom tid innan nyår iallafall. Verkar inte bli Norge för oss. Vi tror att vi är rikare än vi egentligen är nu i dessa juletider!

På tal om julen. Den var fin. Vickeboy var tomte! Jag har varit snäll i år för jag fick en redig hög klappar. Några hade jag dock köpt själv. Två böcker. Ehm. Sen fick jag en ursnygg tavla från min homegirl Ida, smycken från Ulla, Johanna och Sebbe. En ASBRA film från min brother from another mother. Kläder från mami. Ja och så vidare!

Ja.. Soffan verkar inte bli ledig. Fredrik och Bror har lagt sig i varsin och somnat dit. Så jag antar att sängen får duga för mig. Ska läsa Vecko revyn så jag får lite variation. Har läst ut tre böcker sen jag kom hit. Sverigedemokraterna in på bara skinnet (tror jag den hette?) som rätt så uppenbart handlar om SD. Mycket vettig! Skolorna borde använda sig av den boken för att lära ungdomarna lite vett... Sen lånade jag en bok från Carina, Smärtans barn. Den handlade om kvinnlig könsstympning och nu senaste (en av mina julklappar till mig själv) Syskonkärlek. En bror och en syster som blir förälskade i varandra. Läs den också. Hemskt bra, tung, sorglig och vacker.

Slut med bokreklamen nu. Skulle ju gå!

Puuusssssssssss

-


Jag har insett att min senaste kyss.. var med en trevlig karl!
Jag har insett att.. jag borde inse fler saker
Jag lyssnar på.. Alva som sjunger samiska julsånger
Jag pratar om.. att det gör ont i halsen när jag öppnar munnen med Alva.. Men hon lyssnar inte!
Jag tycker om.. mina nya halsduk
Jag avskyr när folk.. inte kan stå för sina åsikter och/eller snackar en massa om saker dom inte vet ett skit om
Min bästa vän.. ner är coola!
Min första vän hette.. Carin
Kärlek är.. bland det viktigaste som finns
När jag borstar tänderna.. nynnar jag
När jag lagar mat.. tror folk att jag mördat kaniner och stoppat i
Jag tänder på.. killar som har skjortor på sig, eller typ är sådär snälla
Det sexigaste yrket är.. snickare, he he he
Det är charmigt med.. skavanker!
Jag är rädd för.. självmordsbenägna piloter som flyger trasiga flygplan utan bensin i!
Den värsta känslan är.. att bevittna hemskheter och inte kunna kontrollera dessa.. alltså maktlöshet!
Den bästa känslan är.. när allt flyter på!
Jag är bäst på.. att koka nudlar. Det är nog bara jag som kan det. Verkar det som! Förutom dom på Thai. Dom kan det också!
Jag är sämst på.. försöka dölja vissa känslor. Är som rätt övertydlig har jag fått höra!
Jag kommer alltid att vara.. lapplina!
Det finaste som finns är.. fina människor!
I sommar hade jag.. oförglömliga resor
Sist jag grät var.. iförrgår!
Jag kan.. sova med alla ljud i världen
Jag kan inte.. dra lagens långa arm vid nosen (säger man ens så?) i GTA
När jag vill tänka.. så tänker jag bäst på bussar
Min mobiltelefon är.. bra att ha om nödsituationer skulle uppstå
När jag vaknar på morgonen.. så kliver jag oftast upp
Innan jag går och lägger mig.. slår jag igång en film och letar upp mina yllesockar som alltid lyckas försvinna
Idag har jag sett.. Viktor på stan!!!!
Ikväll ska jag.. sova som bara den!
Jag vill verkligen.. åka till Norge

Det ni!

Songs of desperation, I played them for you


Nu är man framme, och i livet är man mot alla odds.

Vi hann med lite saker under våran evighetslånga bilresa igår. Trott att vi var så fattiga att vi inte hade råd med frasse-mat i Arvidsjaur, insett att vi visst hade råd och blev därmed väldigt lyckliga. Kört vilse i Villhelmina. Hittat rätt i Villhelmina. Ätit dumlekakor hos Bulgarien-folket i Villhelmina. Trott att vi var så fattiga att vi inte hade råd att tanka i Villhelmina. Hittat en julklapp med 500 kronor i bilen i Villhelmina. Blivit blåst av en kvinna i kasssan på OKQ8 i Villhelmina. Må hon brinna i helvetet. Bad om att få fylla på min mobil för 200 kronor och att jag hade halebop. "Vilken operatör hade du sa du?". Sen säger hon att det kostade 300 kronor och slänger åt mig en lapp. Efter flera mil av så kallade "nätproblem" inser jag att hon gett mig mobilpengar för Telia..........

Men det löste sig. Inte tack vare tjejen som inte kan sköta sitt jobb. Men av Emil!

Inatt har blivit sjukt sjuk (haha fattar ni?). Täppt, rivjärn i halsen, huvudvärk, you name it!

Nu ska jag dock göra mig i ordning. Jag och mamma ska och göra stan.


Jullov


- Skolavslutning.
- Hälsa på adja på sjukhuset.
- Dela ut dom sista julklapparna.

Sen packar vi in oss själva i bilen och påbörjar den
långa resan mot Strömsuuuuuuund!


you are the smell before rain


Idag har vi haft minijul med ahkko och adja. Vi åt julmiddag och har här hemma tjuvöppnat lite julklappar. Har fått mina rese/avslutningskläder klara till imorgon av mami. Har även fått ett smyckesträd som jag önskar mig ett bra tag nu, från Carola. Lite fina armband och halsband från gudmor och gudfar i Bodö också. Yllesockar som världens bästa ahkko stickat också och smink.

Köpte lite fina böcker till mig själv idag också. Ska bli spännande att öppna på julafton!

Väntar på att mamma ska färga mitt hår så jag får gå och lägga mig. Det gäller att vara utvilad om man ska överleva en hel dag fast i bilen. Är dessutom trött då jag inte sov många timmar inatt.

Och idag trillade jag förresten. Ifall ni ville veta det! Det är som inte meningen att jag ska kunna gå alls på julafton. Det är några högre makter som försöker se till att jag ska bli sängliggande. Imorgon kommer hela min högra sida vara täckt av blåmärken. Fint!

Puss på det...





Lämna mig inte!


I can do it like a brother. Do it like a dude


Jag kommer nog aldrig få nog av att prata om mitt knä. Så here we go again!

Min läkare (ni vet, han som jag sla gifta mig med) ringde mig imorse och pratade om att jag ska bli kallad till sjukhuset igen, snart. Fler röntgenbilder skall tas och det var någonting annat som skulle tas upp. Jag sov ju fortfarande så trodde jag hade drömt alltihop. Tydligen inte.

Idag for jag på stan, trots att jag har ont och är sjuk, tillsammans med min homegirl. Hittade till Fredrik och en halv till Louise. Imorgon ska jag och mamma fixa sista-minuten-klapparna. Vi åker ju på onsdag. Skulle även träffa min Sebbeman (!!!!!) för att byta julklappar med honom också. Åh det gör mig lycklig inombords och hade jag kunnat hade jag skuttat omkring. Sebbis är hemma!

Måste ju packa imorgon också. Om jag inte tar mig i kragen och gör det ikväll istället. Träffa Ida och Louise imorgon också för att leka tomte. Måste även förbi brorsonen med hans klapp. Vilka fler är kvar då? A&A... Säkert fler. Haha.

Nu ska jag fortsätta slå in dom klappar som är redo för sånt.

Pusssss


För jag vet att den här natten kommer döda mig, om jag inte får vara med dig


När jag hostar så känns det som att hjärtat ska följa med upp ur halsen. Kan tala om att det inte är den mysigaste känslan. Sen den här 30 dagars-listan också. Har inte orkat ta itu med den på länge nu. Den kändes som inte så värd. Får bli att man tar en dag när man känner att det inte finns något vettigare att skriva om (såsom mina symptom nu när jag lider av knäsjukan).

Louise har varit förbi med en julklapp iallafall och jag har hunnit träffa Ida och Sofie i någon minut. Det behövdes. Har som suttit insolerad sen fredagskväll. Inte varit utanför dörren. På riktigt.

Jag har tittat tv. Tittat film. Tittat mer tv och mer film. Gjort julgodis med mamma. Tittat mer tv. Tittat mer film. Ätit spagetti. Sen tittat tv och nu ska jag titta film. Ja ni fattar nog grejen. Mina ögon lär förlora sin runda form och anta en mer fyrkantig sådan inom en snar framtid.

Imorgon ska jag titta tv.

Tragiskt liv jag verkar ha.

Men förutom allt tittande, hostande och haltande så har jag haft givande och fina diskussioner dom senaste dagarna. Man får som ett litet rus av glädje som bubblar omkring i kroppen. Sånt kan man inte få för mycket av.

Och visste ni att det bara är några dagar kvar innan det är julafton? OCH ATT JAG INTE HAR KÖPT KLART MINA JULKLAPPAR? Nähä? Men nu vet ni. Jag blir ju inte mindre stressad av det faktum att jag är sängliggande. Möjligvis trotsar jag krämporna imorgon och följer med en snabbis in till stora staden med min homegirl efter hon har slutat. Får väl cash då också så det är ju bra. Behöver dom lika mycket som jag behöver en hel kropp.

På tal om det. Jag har kommit på att jag är en 16 åring fast i en 89 årings kropp (ta det inte personligt, alla ni 89 åringar som läser detta). Mitt knä krånglar. Min rygg krånglar. Jag stickar. Jag kollar nyheterna. Jag predikar om hur hemskt det är att röka, dricka och slåss. Ni kan lika gärna kasta mig i en kista på en gång!

Eller inte. Sånna som jag behövs väl, där ute i världen styrd av ungdomar i minikjolar, cigaretter i handen och en flaska hembränt i ryggsäcken!

Nu ska jag sluta skriva. Jag ska sova.
Puss

but i know trouble when i see it and i saw you a mile away


Ikväll är jag glad, trots mitt "oj-vad-synd-det-är-om-mig-tillstånd".

Jag är glad glad glad glad glad och så vidare i några år.

Det känns bara lite som att allting flyter på riktigt bra nu. Att även om dramatiken, hatet och illojaliteten alltid kommer vara en del av mitt liv så finns det dom som väger upp det. Att det finns någon som alltid kommer få en att glömma bort den andra verkligeheten en stund ibland.

Tack för att du är en sån där någon, J ♥



I en tid där ingen nånsin ler och fångar min blick


Idag blev det inte nå 13-timmar-på-raken sömn inte. 11 timmar snarare. Sådär frukansvärt jobbigt och skönt på samma gång. Har börjar få ont i halsen, täppt i näsan och en väldig huvudvärk nu. Jag tror inte det är meningen att jag ska överleva julafton?

Men det här betyder ännu mer hemskheter än att vara sängliggande den 24 december. Det betyder att det är inflammatoriskt (möjligtvis) och alltså är risken stor att ifall någon av mina läkare får reda på detta så måste jag köra in enspruta i mitt knä för attsuga ut vätska. Det gör tydligen vansinnigt ont.

Så det är hemligt....

Nu ska vi kolla BFF, Benjamin och jag. Sen ska jag göra någon gryterätt, för det har jag varit sugen på länge nu alltså!

Puss på deeeet!


- J L

 

Jag vill tro på ditt ord, andas din luft

Och jag vill finnas där för dig när du faller
i fallet och fånga upp dig

Precis vad man kunde vänta sig


Mitt ben är fortfarande bortdomnat...

Och jag sov 13 timmar inatt/idag. Utan att vakna en enda gång däremellan. Helt utslagen. Min kropp behövde väl det kanske, men hur mycket ångest hade inte jag när jag klev upp halv fem i eftermiddag? Nu mår jag illa utan anledning och ska snart göra jultryffel.


Alla behöver vi en ängel


Så här är det. Ikväll fick jag nog den finaste julklappen sen .. någonsin. För att visa hur glad jag blev på riktigt (om det nu är möjligt att visa) så får du en kärleksförklaring right back at ya!

Du, min kära Ida, är bland det viktigaste som har hänt mig. Jag kommer aldrig kunna förklara hur otroligt tacksam jag är för att du och dina fina, solbrända armar ständigt drar upp mig från dom hålor jag ibland lyckas falla ner i. Jag menar verkligen det när jag säger att hade det inte varit för dig så vet jag inte vad jag hade tagit mig till ibland. När allting känns sådär hopplöst som livet kan kännas vissa stunder, så är du där. Dygnet runt. Jag vet det. Ja och det ska jag tala om för dig, det väntar jag mig inte från alla på denna jord.

Det är kanske inte alltid så lätt att förstå sig på mig och alla min ord som kommer ur min mun, huller om buller. Men du försöker verkligen och det är något jag värderar så otroligt högt. Förutom mina huller-om-buller-grejer så förstår du mig dock, och jag dig. Vi tänker oftast likadant, har samma åsikter och är bara synkade helt enkelt. Det är inte många som försöker förstå mig på riktigt. Du är en av få jag verkligen verkligen kan vara mig själv med, fullt ut.

Jag är naturligtvis även tacksam för alla glada, fina, fantastiska och allmänt grabbiga stunder vi delar. Få roar oss som vi gör. Vi kan med största säkerthet vända allting till något roligt. Ett stearinljus, lite tidningspapper och målarfärg kanske. Eller en trasig cykel, en snöig väg och dålig balans. Alla minnen också, shit my god. Dom är ovärdeliga. KK-banden, jakten efter jultomten vilket är en saga som slutade snäppet märkligare än vi någonsin hade kunnat förutspå och våra sexyboys från södra Sverige som blev en del av våran vardag, av en ren slump som än idag kan följa oss åt. Våra camfilmer om Hasse och Bosse, Vendela och Gösta. Våran efter-midnatt-mat och färdigrätter som vi nött sönder genom åren. Alla våra "grejer" som bara vi fattar. Som kyckling, Hamid, epilepsibävrarna, farbror Brum (vill du sitta i mitt knä? jag har en bil som går fort!) och så vidare i tusen år.

Du har den roligaste humorn någonsin. Du kan tänka i så skeva banor att man blir helt förundrad. Som vi sa tidigare ikväll, alla människor behöver en barnslig och riktigt omogen del i sin personlighet - det ska inte ta över hela personligheten. Vi kan vara riktigt sjuka i huvudet och hitta på och tala om dom mest märkliga ting i denna värld för att minuten senare diskutera koranen, politik eller homofobi för att ännu en minut senare leka vilddjur i vardagsrummet och avbryta det för att vi hörde något på nyheterna om SJ:s årliga chock att i Sverige har vi något som kallas för vinter och snö. Så kan det hålla på! Det är så fint att vi alltid har något att prata om, något att göra. Vi sitter ju inte direkt ofta omringad av en pinsam tystnad för att samtalsämnet dött ut eller funderar på vad vi ska fördriva tiden med. Och sen ä du så söt när du kommer med glass när man ligger hemma och är sjuk, när du skrattar utan att skratta eller ser ett roligt klipp om och om och om igen och när du ringer bara för att säga att Tyson Beckford är på tv.

Nu ska jag börja avrunda innan den här texten får kapitel och slutar i bokform.

Sa jag att du är det bland det bästa som hänt mig? Isåfall säger jag det igen. Jag älskar dig och det finns ingenting jag inte skulle göra för dig. Du är min homegirl. Bäst för dig att du vet det, fåräver änd äver ♥


And I wonder if everything could ever feel this real forever


Ojoj, det här har varit en lång dag!

Har som hunnit med en del känns det som. Trots sömn- och matbrist har jag kämpat mig igenom alla dagens motgångar. Först haltade jag iväg till vårdcentralen med mitt knä för en undersökning. På vägen dit så försökte minst två bilar köra över med mig, med flit. Jag hann frysa ihjäl några gånger också. Väl inne i värmen så skall det anmälas att jag är på plats och sen leta mig till väntsal c. Där hann jag inte sitta länge innan min vårdis kom och hämtade mig. Grät en skvätt av smärtan när han undersökte mina ben. Flyttade fram knäkulan (heter förmodligen något tjusigare, men ni vet vad jag menar) fram och tillbaks, upp och ner. Aldrig varit med om värre. Han var mycket oroad.

"Du måste röntga ditt knä omgående, jag ska skicka en remiss till sjukhuset så du får komma dit så snart som möjligt. Du ska även på mycket starka smärtstillande, som gör att du kommer vara lite groggy hela helgen. DU FÅR INTE GÅ FÖRRÄN VI VET VAD FELET ÄR, OKEJ?!". Med dom läskiga orden ringande i mina öron gick jag tillbaka. Ja, jag gick.

Sen hämta ut mina narkotikaklassade läkemedel varav det följde med ett häfte där det stod tonvis med fakta om leverskadorna jag kommer få om jag överdoserar medicinen. Kul. Jag blev inte direkt lugn av det. Dom är extremt beroendeframkallande och blabla. Sen till röntgen och fota mitt knä från alla vinklar och håll. Jag citerar läkaren efter att han kikat på bilderna lite snabbt,

"Du ska genast gå till akuten. Jag har ringt så dom vet att du kommer!!!!"

Hm.. Kul? NEJ! Så haltade iväg dit för fler smärtsamma undersökningar av mitt knä, blodprover och diskussioner angående magnetröntgen då det tydligen inte var några större fel med mitt .. skelett? Fler mediciner. Krycka hoppar jag med nu också.

Får se vad som händer. Förresten mina läskiga morfintabletter är bra. Hela mitt ben domnade bort. Gjorde inte ont just då. Tror dock att den har slutat verka nu. Lite synd. Jag vågar inte ta en till. Har bestämt att det ska jag bara göra om jag får extremt ont under dagtid eller bara på kvällen så jag får sova, för man blir ganska utslagen av dom. Ont i hjärnan är tydligen ännu en biverkning. Konstigt att jag är nervös?

Min läkare var snygg. Funderar på vad jag ska skada nästa gång, så han kan undersöka mig igen. Ehe. Ifall ni undrade. Vilket ni gjorde!

Stay away from me


Ingenting har hänt sen sist. Absolut ingenting. Jag ligger på samma plats, i samma ställning i soffan och tittar fortfarande på nickelodeon som jag börjar bli måttligt less på. Ja det är allt från hysteruska kossor som talar och slåss med talande hönor och galna grannar till dubbade, överdrivna amerikanska serier. Försöker jag byta får jag en kontroll i huvudet.

Imorgon halv elva ska jag iallafall till läkaren. Jag längtar. Nu ska jag visa Finland och mamma att jag minsann kan ha rätt med mina ledinflammationer, broskbitar som gått upp i rök och låsningar. Förhoppningsvis får jag allt på min lista också, gratis (sömntabletter, smärtstillande och kryckor). Men ska inte hoppas för mycket. Då blir man bara besviken. Ehm.

Ska ha intressanta diskussioner på msn nu.

PUSS

och jag vet, jag vet att jag inte fungerar utan dig


Goter morgen folkenz!

Idag ligger jag hemma i soffan. För mina plågor har inte förbättras, överhuvudtaget. Inatt sov jag inte fler timmar än förra natten. Så att gå till bussen, kliva upp på bussen, kliva av bussen, gå till skolan, upp och ner för alla trappor och sen samma bussvisa när man ska hem igen känns inte helt .. lockande. Snarare totalomöjligt. Sätter jag mig på golvet kommer jag mig inte upp. Det lärde jag mig igårkväll.

Så nu är det nickelodeon med syskonen. Väntar på att mina iprenisar ska kicka i gång så jag kanske kan vila någon timme till. Jag har väntat på kicken i en halvtimme nu. Blir uppstressad av det.

Nej. Nu ska jag få Alva att hämta julmust åt mig.

Puss

We can walk through this world together


Nej det kan vi inte, för jag kan inte gå. Alls.

Vaknade inatt av mitt eget skrik. Var inget vacker skrik heller. Mitt knä har gått sönder på något vis. Kanske en låsning, vet inte riktigt. Läste på en sida om knäsmärtor. Tror att jag har bestämt vad jag har råkat ut för! Alltså en bit av ledbrosket kan ha lossnat! Eller så kanske jag har ledinflammation Imorgon ska mor min fixa en tid till någon läkare. Behöver kryckor, sömntabletter och smärtstillande. För jösses, det gör ont. Inatt sov jag sammanlagt ungefär tre timmar. Kul? Nej.

Nu lider vi tillsammans allihop!

Jag har ändå varit på stan. Det var värt det. Mycket drama inne i city. Sen måste jag ju faktiskt börja bli klar med alla julklappar snart.

Så ska ta och slå in dom och sen ska jag lägga mig och .. låtsasavlida.

Coldplay

When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down on your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down on your face
And on your face I...

Tears stream down on your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down on your face
And on your face I...

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Den är så bra så bra så bra att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, vad jag ska göra eller hur jag ska förklara så det blir rätt. För få låtar träffar så rätt som denna. Åh, kärlek va!

And I will try to fix you


Sitter hos världens fräsigaste människor (Sonja och Edvard aka ahkko och adja). Ska pyjamaspartaja här inatt förstår ni. Ska nämligen på sjukhuset imorgon och titta mig omkring med klassen. Jag vill gärna få ut så mycket som möjligt av min sovmorgon (till fricking 9.30!!!!111one) så det är som enklast att sova här så kan man gå dit istället. Sen ryktas det om att det skall serveras fika när vi är tillbaka på skolan. Njam! (Okej, jag fattar inte att jag just skrev "njam", bara pinsamt Elina).

Byter samtalsämne innan ni hinner märka något.. SÅ ska snart till Gojan, kolla om det finns någon ball film där och knalla tillbaks hit igen lagomt till Desperate Housewives. Ska bli kalasbra.

Tidigare var vi på julfest också, på Benjamins dagis. Jag brukar inte vara så populär där. Av någon konstig anledning. Typ bara för att jag orsakade en mindre brand där sist jag var och festade med dom. I år blev det inga bränder, även om brandalarmet tjöt tre gånger. Jag nöjde mig visst med att gaffelhugga en äldre kvinnas vitklädda arm. Inte mitt fel. Hon bara kom från ingenstans! Sådetså...



I know. Vilket snygg tjej asså!


-


Låt er inte luras av reklamen "YAAAAY PUSSELBOLL. YAAAAAAAAAAAAAAY PUSSELBOLL".
Finns ingenting yay med pusselbollar. Tro mig!

-


2 år idag. 2 hela år.
Tiden går så skrämmande fort.

Hoppas du har det bra där uppe i himlen.
Tänder ett ljus för dig idag.



Jag är rädd att man glömmer, glömmer allt


som vi glömde att vi älskade varandra


För det är svart och kallt och fult utan dig.


Ikväll har jag, mamma och Alva tittat halva Narnia. Den var lika cool som alltid såklart! Resten av halvan lyssnades på från Idas kök. Slutet kollade jag och Sofie. Vi har bakat pepparkakor. Det är nog inte min grej har jag kommit på. Blev dom inte för tjocka så gick dom sönder. Så gjorde bara ett gäng blommor och åt upp resten. Ida gjorde en ... jättefin gubbe. Jag och Johanna var riktigt förundrade över hon lyckades.

Sen kollade vi Sex and the city. Vi gillar inte Mr Big. Bli lämnad på sin bröllopsdag sådär. Dålig stil biggan. Det hade aldrig hänt om hon bara hade gift sig med Aidan.

Sen kom jag hem till lussebullar med pärlsocker (!!!YES!!!!!) på och en vaken mamma. OCH VET NI VAD DET BÄSTA VAR?!?! Lussebullarna gick att äta ♥ Har även förfärats över självmordsbombare i Stockholm och oroat mig över mina bekanta där som ska envisas med att bo inne i city och gå precis på den gatan då ena bomben small, varje dag. Stockholm alltså. Nu är det ni som flyttar till urskogen. Där är det tryggt och säkert och ingen bombar någonting. Förutom i gruvan. Men det är okej!

Iallafall. Nu ska jag ta min stickning, min lussebulla och kolla klart Scarface. Åh, världens bästa film. Jag kommer aldrig lyckas komma över hur fantastiskt bra den är. Har sett den kanske .. 500 gånger nu. Tröttnar aldrig.





Syster skin för mig

Du är den vackraste i världen.
Den smartaste, roligaste, snällaste.

Du kan allt. Allting.
  
Låt ALDRIG någon få dig att tro någonting annat.

Jag älskar dig.

I'm the captain of my soul


Grymt skön lördag. Ligger i soffan med mina fina yllesockar och min lika fina "pyjamas". Kollar Svampbob och stickar på en julklapp till min syster. Snart börjar Narnia och därefter blir det lite umgänge med två fina.

Låg i sängen till tre idag trots att jag vaknade redan vid tolv. Det var också skönt. Kollade lite Beck, läste en snutt ur Tusen och en natt och funderade över livet.

Fler sånna här dagar alltså!







Ps. Jay är en riktig man igen. Glädje.


Don't think twice, do what you have to do!


Nyligen hemkommen från en finemang kväll hos Erikssons. Vi har haft hetsiga diskussioner angående Jay och Minnahs lilla realtion. Jag har dock förlåtit honom nu. OM han går tillbaka till sin fru/flickvän/sambo/whatever. För han sjunger för bra för mitt eget bästa. Fast anser ändå inte att finalen var toppen. Nej, firmafest skulle det ju varit. Andreas och Olle borde visat vart skåpet ska stå. Då had edet inte spelat någon roll vem som vann. Det där är ena riktiga karlar det!

Sen blev det facebook-krig. Ja herregud, vad ska man säga. Är man less eller är man less på människor som tror sig vara "livserfarna" men ändå visar upp ett fördomsfullt och totalt oacceptabelt beteende? Är det något jag inte kan ta är när folk säger att jag bara är en liten unge, jag vet ingenting om livet och har minsann inga erfarenheter alls. Känner ni mig inte, så yttra er inte ens om hur jag är. Det är få som vet hur pass "livserfaren" jag är, och jag har förmodligen fått vara med om mer grejer än en "normal vuxen människa". Barn slutade jag vara för många många år sen och tro fan inte att det var något jag valde. Jag var tvungen att växa upp! Ni vet ingenting om mig, egentligen. Så lägg ner va, det här är bara pinsamt. Bete er som dom vuxna och mogna människor ni påstår er vara...

OCH HARRY POTTER HAR HUNNITS MED! Det var grejt. Fast jag håller på Team Ron. Harry har inte gjort större framsteg på typ 7 filmer. Jag lovar att det slutar med att Ron kommer och gör kycklingsoppa av Voldemort. Känner det på mig. Han är den riktiga hjälten. Han och hans tvillingbröder. Det är mina grabbar det!

Nej, nu ska jag och mina ben gå och lägga oss. Dom är fulla av blåmärken och skrapsår. Vet inte riktigt hur dom har hamnat där, men ont gör dom. Fast det beror nog bara på att jag upptäckte dom. Inte lätt det där med skador. Hänger för mycket ihop med psyket.

SÅ puss!

Dag 17 - En person


Edvard Abmut Rimpi - mannen i mitt liv.

Adja är min människa här i världen. Tveklöst. Jag älskar honom och han älskar mig. Han skulle göra allt för mig, och jag skulle göra allt för honom. Det är vi mot världen helt enkelt.

Det bästa med honom är hans tålamod med mig (ja och resten av världen). Herregud vad han har fått stå ut med mina påhitt. När jag var liten älskade jag att klä ut oss. Han har fått tygstycken runt armarna och garnhår. Han har fått dra fram alla kastruller som fanns i deras hem för att jag ville att vi skulle använda dom som trummor. Han har lärt mig allt som är värt att veta om skogen, fiske och hur man bäst går tillväga för att bygga ett insektshus. Hans historier om sin barndom, tomtar och troll är dom bästa som finns.

Jag var verkligen adjas flicka när jag var liten - och det är jag än idag. Jag var med honom överallt. När han hämtade vatten skulle jag med. Jag kunde sitta i timmar och titta på med stor beundran när han snickrade ihop något fantastiskt. Vi har haft hundratals picknicks i skogen ovanför stugan, plockat hundratals hinkar med bär och svamp och lekt kurragömma hundratals gånger. Han och ahkko har verkligen varit en stor del av min barndom.

Min adja kan och vet allting om allt. I min värld finns det ingen klokare. Han är jordens snällaste med ett hjärta av renaste guld. Jag är den jag är mycket tack vare honom och hans kärlek. Jag gruvar mig inför den dagen han inte längre finns med oss för jag vet att det förmodligen kommer bli det svåraste jag någonsin måste gå igenom. Jag kan inte förstå hur jag skulle kunna klara mig utan honom. Han har alltid funnits där för mig. Att ha någon som verkligen bryr sig om mig på det sättet han gör, är obetalbart.

Jag älskar honom, mer än vad som går att förklara i ord. Finns ingen som min adja ♥


A generation lost in pace


And maybe, they're afraid to feel ashamed, to seem strange,
to seem insane, to gain weight, to seem gay.

I tell you this: That it takes a fool to remain sane.
It takes a fool to remain sane in this world all covered up in shame


'Cause they've forgotten how to play


Idag har vi klätt en julgran i skolan. Den var skev, ful och gles. Men vi gillar den ändå! Killarna satt i soffan och sa åt oss hur vi skulle göra och tyckte det blev fel hela tiden. Baksätesjulgranspåklädare är vad dom är!

Nu ligger jag i soffan och stickar samtidigt som jag kollar på Bondgården med Benjamin. Ganska skönt att inte behöva göra något ansträngande ännu. Ska dra en taktikvila innan det är på tiden att fixa sig och sen dra vidare till Ida där vi ska se Idol-finalen mot min vilja. Jay ligger med Minnah TROTS att han har flickvän. Minnah ska inte ens vara med i finalen egentligen. Hon skulle åkt ut alldeles i början. ANDREAS ÄR DEN ENDA VÄRDIGA VINNAREN. Han eller Olle! För Jay är inte med på den listan längre med sin dåliga tjejsmak. Nej, jag är inte alls bitter över att det inte är i mitt öra han viskar dirty saker med sin hesa röst. Inte ALLS!!!

Sen vill jag se Scarface men är inte säker på att Ida är lika på. Haha! Åh, min lilla Al Pacino. Han och Marlon Brando är dom enda riktiga maffia-skådespelarna i denna värld. Ingen kommer upp i deras nivå. Sexiga var dom som unga också. Grymt!



Morgondagen lär spenderas på stan till att börja med i jakt på julklappar. Sen på kvällen blir det umgänge med tjejerna igen misstänker jag! På söndag hoppas jag på loppis, men tvivlar på att det blir något med det.

Nu ska jag iallafall återgå till stickandet så jag inte hamnar efter i mitt schema.

Puss

I don't want you to hold me, I don't want you to pray


1.Vad heter du, och vilka är dina vanligaste smeknamn?
Jag heter så mycket som Elina och jag kallas för lite allt möjligt. Elinis (nöjd nu Idis?), Kambis, Lajnes (haha) och så vidare. Hur pass seriösa dessa smeknamn är kan jag dessvärre inte svara på.

2. Vilken tid på dygnet föddes du?
Fem någonting på morgonen, väl?

3. Har du några syskon? I så fall, vad heter dem, och hur gamla är de?
Jag har ett gäng syskon. Min yngsta bror heter Benjamin och är 5 år. Min syster heter Alva och är 7 år. Jonatahan fyller 15 om en månad och min äldsta bror heter Benny och är ... 32 tror jag?

4. Hur mycket tycker du det är lagom att ge för ett par jeans?
Jag köper inte jeans.

5. Var bor du?
I ett rött hus med svarta knutar på mellanområdet, Malmberget.

6. Har du alltid bott i samma kommun?
Ja det har jag.

7. Gillar du att bo där du bor nu?
Alltså det är väl inte några större fel på Gällivare ändå. Men jag vill inte bo här.

8. När du är 45, var bor du då?
Inte i Sverige iallafall.

9. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då?
Nej vad onödigt! Jag är för fäst vid min vänstra hand...

10. När du festar, dricker du mer än vad de flesta andra gör?
Jag dricker inte överhuvudtaget!

11. Har du någon gång provat droger?
Nej, det har jag inte.

12. Om du var pank och fast i Amsterdam, skulle du då överväga att prostituera dig själv för att komma hem?
Nej. Jag tror det hade löst sig rätt bra ändå. Det brukar lösa sig för mig när jag är ute på villovägar i utlandet!

13. Homosexualitet är vad?
Att vara homosexuell betyder att man dras till personer av samma kön.

14. Har du någon gång velat vara det kön du inte är?
Ohja, sisådär en gång i månaden!

15. Vilken kroppsdel gillar du mest hos dig själv?
När jag var yngre tyckte jag av någon outforskad anledning att mina öron var jättefina! Men nu skulle jag väl kanske dra till med något i stil med, ögonen?

16. Vilken favoritfärg?
Jag älskar färger! Allihop är bäst!

17. Vilken är din favoritårstid?
Helt tills för en månad sen var svaret på den här frågan solklart vintern. Men det var innan jag blivit så onorrländsk som man bara kan bli och fryser ihjäl när det är 15 minusgrader utomhus. Jag klarar inte av att gå utanför dörren utan dubbla par leggings, vantar, halsduk och fula men oerhört varma skor! Jag sover med filtar och täcken i PYJAMAS! Har alltid yllesockar på mig. Klagar på att det är kallt när det är 23 grader inomhus och så vidare. Ja. Ni fattar. Hösten är fin!!

18. Vilket datum är det idag när du svarar på dessa frågor?
Den som det visste utan att kolla upp det. Jag gissar nionde. Och det var visst rätt!!

19. Varifrån kopierade du dessa frågor?
Från en fräsig, random blogg!

20. Lyssnar du på musik just nu, och i så fall, vilken låt?
Yes det gör jag. Daniel Adams-Ray - Lilla lady


RELATIONER

21. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?
Åh. Jag vet inte. Benjamin?!

22. Känner du att du älskar dina närmsta vänner?
Ja ja ja ja ja ja jaaa!

23. Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
Av och på i tio månader

24. Vem står du närmast av dina föräldrar?
Min moder!

25. Hur länge har du känt din äldsta vän?
Carin har jag känt hela livet.

26. Anser du att man kan ha samma relation med ett husdjur som en vän?
Vissa kan det, vissa kan inte. Beror på hur man är som person. Men riktigt samma relation blir det ju inte. Det är ju vänskap på ett helt annat sätt, typ.

27. Är du kär just nu?
Alltid kär i dig, Mikael Persbrandt. Men om man ska tolka frågan seriöst: nej jag är inte kär!

28. Har du varit i fler än fem förhållanden de senaste två åren?
Fem? Nej.

29. Vilken relation har du till dina klasskamrater/arbetskamrater?
Vi är klasskamrater!

30. Anser du att det är fel med kärleksrelationer på jobbet?
Nej, tycker jag verkligen inte. Skulle det ta slut så kanske det inte blir så roligt, men är man kär ska man helt klart satsa på det. Oavsett om man är arbetskompisar eller inte.


MOBILEN

31. Vad har du för mobiloperatör?
Halebop på min svenska mobil, Chess på norska.

32. För hur mycket ringer du i månaden?
Jag ringer upp mina 200 kronor som jag fyller på varje månad.

33. Hur många sms skickar du i månaden?
2500 ungefär.

34. Vem pratar du oftast i telefon med?
Ida, mamma och ahkko

35. Vad står det i ditt senast inkomna sms?
"Gå och lägg dig......."

36. Vilka kontakter har du som börjar på S?
Said
Sanna Johansson
Servitören
Servitören 2
Sevenfold-Oscar
Simon Larsson
Simon Paulsen
Simon Wettainen
Sjukanmälan
Skolsköterskan
Spårvagn GV
Stefan Martinussen
Storebror
Sture Lidberg
Susanna Tajik

37. Har du haft en 3310?
Har jag haft en vadå?!

38. Har du minst hälften av dina facebook-vänners nummer i mobilen?
Ungefär så ja?

39. Kan du din mammas, din pappas, och minst fem vänners mobilnummer?
Ja! Trots min icke-nummerskalle!

40. Har du någon gång skickat ett e-mail från din mobil?
Faktiskt!


PERSONER

41. Vem vill du se som julvärd julen 2010?
Om inte Arne tänkt komma tillbaks kan hans son ta över!

42. Vem är den bästa läraren du någonsin haft?
Ann-Sofi!

43. Vilka är dina förebilder?
Mamma och Gustav Fridolin

44. Är det synd om Kikki Danielsson?
Varför skulle det vara synd om henne?

45. Är det synd om Lars Danielsson?
Vem är han?

46. Kan du nämna fem stadsministrar under 1900-talet i Sverige?
Olof Palme, Göran Persson, Carl Bildt, Tage Erlander (visst var han väl statsminister någon gång?) och Ingvar Carlsson. Bildad tjej här, yes!

47. Uppfattar du att en person är smart bara för att hon/han bär glasögon?
Nej?


EGENDOMLIGA SAKER

48. Har du en speciell relation till A/K-brunnar?
Alla som har sett Fucking Åmål måste ha det!

49. Känner du att du ibland har tvångstankar?
Jag kan borsta tänderna innan jag sminkat mig klart eller tvättat bort det till exempel.

50. Har du saker du måste göra innan du kan sova?
Jag måste ha ljud runtom mig när jag sover. Film, prat, musik. Annars tar det dubbelt så lång tid innan jag somnar...

51. Har du en speciell relation till talet "747"?
Om relationen är särskilt speciell vet jag väl inte. Grym låt av Kent!

52. Tittar du fortfarande på barnprogram då och då?
Eh. Inte alls. Det händer väl. Ibland.

53. Är du hypokondriker?
Nej, tycker jag inte.

54. Har du egna uttryck som kan uppfattas konstiga av andra?
Haha ja, det konstiga vore om folk inte uppfattade mina uttryck som konstiga.

55. Har någon sagt att du är konstig?
Självklart! Det sägs att människa blir man först när man blivit kallad "konstig", den du.

57. Försöker du vara annorlunda?
Försöker inte. Går så bra ändå så!

58. Klär du dig medvetet annorlunda?
Jag klär mig jagigt!


Dag 16 – Min första kyss


Min första kyss är något jag kämpar med att förtränga. Ibland lyckas jag faktiskt helt och hållet och berättar om min "andra" kyss som min första, och tror på det själv. Men nu är det ju inte så.

Vi var unga, dumma och han försökta kväva mig med sin tunga. Ännu värre var det väl att min yngre bror var närvarande. Herregud. Jag ser allting framför mig och särskilt vackert är det inte.

Så ska nog försöka förtränga den upplevelsen igen om ni ursäktar!

Dag 15 – Mina drömmar


Åh, jag har ju en massa drömmar! En himla massa drömmar. Men mest har jag drömmar angående min karriär.

Nu går jag omvårdnadsprogrammet och efter det ska jag studera till socionom i Bodö, Tromsö eller Örebro (Örebro är jätteperfekt. Tydligen). Mitt lilla mål med det hela är att en dag arbeta med unga kriminella och missbrukare. Har redan planer på ett slags "hem" för ungdomarna. Vill även arbeta med dom som varit kriminella och/eller missbrukare men som vill komma tillbaka till livet. 

Det ska bli riktigt roligt och jag är supertaggad inför universitetet. Är så grymt intresserad av allt som har med detta att göra. Hade jag fått bestämma hade jag satt igång med allt .. nu!

Så nu vet ni det!

Och som jag önskar att vårt krig tog slut


-


Oh boy
You make me feel like
Oh boy
You make me feel like
No boy
Can make me feel like you
I really really want you


Gamla minnen väller upp.
Ibland går det veckor,
ja månader mellan varven.
Men så finns det perioderna då man
tänker på allt lite oftare.
Kanske för att man blir extra påmind om
 vad man har och inte har vissa gånger.
Kanske för att man kommer på
saker man borde insett då.
Kanske är det helt enkelt så att vissa personer
gräver sig djupare in i hjärtat än andra.
 Kanske på grund av att man vet att man är
den man vill vara tillsammans med dom.

Kanske beror det på alltihop.

Kanske beror det på ingenting.


Rest your weary eyes


Jag känner inte för att göra dagens uppdrag idag. Är inte tillräckligt motiverad.

Fast rent allmänt är jag glad tjej! Jätteglad. Det här kommer bli finemang. Har gjort upp stora planer nu minsann, minsann! Och min skolsköterska (okej, hon tillhör väl inte mig personligen men jag gillar att kalla folk för "min") har äntligen ringt. På torsdag klockan 11.10 ska jag, Elina Johnsen, äntligen få komma till en person med dyr läkarutbildning som ska kolla ryggen på mig. Vi ska diskutera huruvida jag ska skaffa mig en sjukgymnast och så vidare. Jag har ju, som det så fint kallas, för "överrörliga leder" och min ryggrad är som ett fricking S. Kul? Nej.

Nu väntar jag bara på att Desperate Housewives ska sluta så jag får sova sen. Är utsliten efter 8 och en halv timme på skolan. Hur många timmar jag än försöker sova per natt så räcker det aldrig.

Iallafall. Sen ska jag drömma fina och glada drömmar om allt fint och glatt i denna värld.

Puss på det!

Titta mamma, en önskelista!


Ja, ni som inte är min mamma kan väl också kika. Alltså. Kan ju vara bra att veta vad jag vill ha i julklapp. Första julen på länge som jag taggar inför!

1. Barnfilmer

  

  
  
 

2. Kläder

 
 
Från www.modekungen.se

 




Från www.ginatricot.com

 

  

Från www.phoenixtshirt.com

Och sen önskar jag mig faktiskt inte så mycket mer. En och annan ring, kanske ett armband, en skolkalender funkar också! OCH NOA-PARFYMEN. Oohh!

Låt mig komma in, jag vill bli din


Vilken dag! Har haft enorma bussproblem.

Imorse när jag väntade på bussen så var den 10 minuter försenad. Tror jag. Kändes som det iallafall. Minst. Så när bussen äntligen kommer är jag förfrusen och måttligt road. Kliver på med stela ben och ska trycka dit kortet med ännu stelare fingrar. Bussis säger hej, och jag svarar inte. Hade ingen lust att hälsa på honom när han kanske var den som skulle kosta mig lunginflammation eller något annat hemskt.

Redan när jag gått en meter kände jag hur samvetet började äta upp mig inifrån. Varför varför varför varför hälsade jag inte tillbaks?! Innan bussen stannat upp vid Pressbyrån hade jag nästan hunnit ha ihjäl mig själv med alla tankar. Blev han ledsen? Händer detta ofta? Han ville ju bara vara trevlig! ÅHNEJ, TÄNK SÅ SLUTAR HAN SOM BUSSCHAUFFÖR NU?!?!! Allt på grund av mig och att jag inte hälsade tillbaks på honom.

Ibland tror jag att jag har för höga tankar om mig själv...

Sen var bussen påväg hem från Coop också jätteförsenad och jag frös ihjäl ännu mer. Fryser ännu!

Dessa bussar!

Dag 14 – Min tro


Jag som så fint berättade om min "tro" för ett tag sen bara. Men vi drar det igen då.

Jag tror på mänsklig godhet. Kort och gott.

Vill dock gärna tro att det finns något högre väsen. Att man inte bara hamnar i en kista och så var det färdigt med det när man dör. Jag vill tro att dom döda är med oss. Jag vill inte tro på att människan kom till från apor, för det låter dummare än enligt den nordiska mytologin då människorna blev till av trädstockar som flytit i land. På tal om den nordiska mytologin. Jag tycker att den versionen är finast, av dom jag hittills läst om. Hur dom blåser liv i trädstockarna och så vidare. Låter bättre än bibelns version av hur kvinnan skapades tack vare mannen och revben.

Hur som helst. Jag tror inte på vetenskapen särskilt mycket. Att det är svaret på allt. Man måste tro på något som det inte finns skriftliga bevis för. Man kan inte veta allt. Det är inte nyttigt för människa och dess utveckling.

Så människor, det är vad jag tror på...

Dag 13 – Det här saknar jag


Kom på att jag inte gjort dagens lilla "uppdrag", så passar på att få den bortstökad när jag äter min finmiddag.

Den här var inte svår att svara på. Behövde inte ens tänka efter. Det är så uppenbart. Norge såklart.

Dom flesta vet väl vid det här laget att vårt grannland är mitt ställe på jorden. Mycket, eller egentligen det mesta, beror på människorna. Mina släktingar är helt klart dom bästa som finns och är inte lik någon annan släkt jag känner till. 

Känslan att passera gränsen är obeskrivlig. Man sitter där på tåget eller i bilen och känner hur allting förändras inom loppet av några sekunder. Att gå från att grubbla över problem som inte går att lösa till att känna att dom problemen hoppar av i farten och stannar på den svenska sidan. Jag blir alltid lika förundrad över det. På samma sätt som känslan att åka dit är den bästa i världen, är det lika jobbigt varje gång att åka tillbaka.

Jag mår helt seriöst aldrig så bra som jag mår när jag är i Norge. Det behöver inte hända något speciellt där, bara känslan av att vara omringad av personer jag älskar i det vackraste land på denna jord. Det är nog. Mer än nog.

Så alltså saknar jag Norge så fort jag inte är där. Jag skulle nog kunna tjattra på om min kärlek till landet i evigheters evighet. Men det ska jag inte.

Samma gamla visa, men vet inte vad det är för låt


Den här helgen har varit lugn och fin.

I fredags var jag och Louise hos Ida och spelade. Twister, bluff, poker och geni. Jag skålade ut Ida i bluff, hehe. Så förfärades vi en stund över att Olle inte gick vidare till finalen. Inte för att jag såg Idol. Jag lyssnade. Från köket. Ohja, jag står på mig. Inge Idol utan Andreas.

I lördags skulle vi baka, men så började vi tjorva fram och tillbaka så blev inget med det. Skulle även passa barn, men det visade sig att så blev det inte heller. Så kvällen spenderades framför tv:n och Kung Fu Panda och repriserna av Paradise Hotel. Emanuel då. HUR kunde du välja Kristina framför Aija?! Jag är besviken på dig...

Idag har jag haft lite mer att göra. Passat Alva, Benjamin och Jonthe. Ja, Jonthe också. Han är totalt beroende av andra för att överleva kom jag fram till idag. Sen har vi legat bänkade framför en massa goa filmer, Alva och jag. Benjamin drog till Alex så. Vi har sett Scary Movie 3 och Skönheten och Odjuret. Den sistnämnda är seriöst en av dom bästa filmerna i världshistorien. Jag har som en ganska skev filmsmak. Allt från brutala maffiafilmer till dom som handlar om söta små prinsessor och talande leksaker. Ehm. Men vi gillar't.

Ska faktiskt se Svansjön och Alvin & gänget 2 ikväll också. Längtar! Först ska jag dock äta spagetti och duscha. Så ska ta tag i det snarast.

Puss

-


Jonthe är påväg till Gällivare. Han missade bussen så nu måste han gå.

Jonthe: Hur kallt är det ute?
Jag: Det är väl en 16-17 minus?
Jonthe: Okej. *Kommer ut i köket*. Vad tycker du om min outfit?
Jag: Har du långkalsonger på dig?
Jonthe: Men jag har inga!
Jag: Låna ett par av mina leggings då?
Jonthe: ....

Uppenbarligen var det ingen lösning han skulle kunna tänka sig. Varför förstår jag ju inte. Likadant som långkalsonger. Men finare!

Konstig grabb..


Dag 12 – Hit vill jag åka


Åh. Åh. Åh. Åh.

Jag skrev dock ett långt inlägg för en månad sen eller något om just det här ämnet.

Jag vill uppleva vartenda land och världsdel på denna jord mer eller mindre. Afrika och Indien ligger högst upp på listan dock.  Sen vill jag till Irland, för jag har alltid gillar det landet även om jag inte vet särskilt mycket om det. Jag vill åka till Bahamas, Haiti och El Salvador. En sväng förbi Nord- och Sydkorea, Kambodja (antagligen) och Tibet. MaltaItalien, Frankrike och Grekland ska hinnas med. Ja och naturligtvis Serbien.

Hawaii, Fiji och Tonga med. Sen vore det inte fel att få se Chile, Brasilien och Argentina heller.

Jag längtar tills jag blir miljonär och får åka till alla dessa ställen...


For you, I'd bleed myself dry



Dag 11 – En ovana jag har


Pff. Jag har väl inga ovanor? Jag är perfekt.

Nä, jag satt faktiskt och tänkte på det häromdagen. Kom fram till något, men nu kommer jag inte ihåg vad det var längre. Just nu kommer jag inte på en enda. Hej skaffa lite självinsikt kanske?

Eller ja. Jag är inte den mest ordningssamma kanske när det gäller mitt rum. Det är alltid stökigt. Alltid! Men sen kommer jag inte på något mer.

Frågade mamma vilka ovanor jag har.

Elina: Säg någon ovana jag har. Jag kommer inte på någon!! *sadface*
Mamma: Skojar du?!
Elina: Vaaa?
Mamma: Du river sönder papper i tusentals småbitar som jag sen måste städa upp! Bland annat!!!!

Alltså, jag skulle inte frågat. Sen drog hon några fler exempel, men jag tyckte hon sa samma sak hela tiden. Men det där med papprena är ju faktiskt sant. När jag blir arg/upprörd/ledsen/besviken eller whatever, så uttrycker jag dessa känslor genom att riva sönder papper.

Normalt? Nej.

Sen har jag inga fler ovanor. Sådetså!

You'll always be my hero, even though you've lost your mind





Morgondagen kommer inte vara lugn någonstans. Nej, jag ska till min bank och skälla ut mina män där. Jag får inte ut några pengar och kan inte handla någonting heller. Två dagar har jag försökt nu. Måttligt roande mitt i min julklappsstress, men absolut. Inte.

Sen ska jag även ringa en del viktiga samtal. Därefter mot någon skön brud och tillbringa kvällen där. Och ska ni kolla Idol tänker jag fan sova på golvet! Idol är ett äckligt program som inte borde få finnas längre. Men så blir det mys!

På lördagen händer det något också. Förhoppningsvis julshoppa! Om mina män fixar det som inte står rätt till vill säga. Man vet aldrig, dom gillar att trassla till det! Måste få bortgjort hälften iallafall innan nästa helg. Jim-Ove, Casper, Kevin och Jonthe är dom enda jag vet vad jag ska köpa till än så länge. Förutom mamma och tjejerna. Men det har jag vetat länge nu...

Iallafall. Kanske skulle man gå och sova nu så man orkar vara irriterad imorgon! Vore ju förargligt annars!

Puss

-


Amen to that!

Min Gud ser ut som Morgan Freeman.
En annan person som hade passat som Gud är
Nelson Mandela och Mahatma Gandhi.

En annan person som förmodligen hade passat utmärkt är Gustav Fridolin. Ifall ni inte känner till honom så kan jag berätta lite om honom.

Han är en allmänt frän 27 åring som 2002 blev den yngsta riksdagsledamoten, 19 år gammal. Han gick med i Miljöpartiet när han var 11 år. När han "hoppade av" politiken 2006 så blev han reporter för Kalla Fakta istället. Han granskade bland annat den svenska militära insatsen i Afghanistan. Sen är han en tvättäkta fredskämpe.

Fler sånna gudar till folket säger jag bara!


Dag 10 – Mina rädslor


Flygplan - Jag är fullkomligt livrädd för att flyga. Skräckslagen. Jag visar det inte genom att börja gråta hysteriskt eller försöker öppna dörren i farten. Men på insidan är det ren dödsångest. Jag är rädd för att en motor ska börja brinna, att landningsställen inte ska fällas ut eller att bensinen ska ta slut. Jag ifrågasätter piloternas kompetens ordentligt. Vet dom vad dom gör? Är det första gången dom flyger på riktigt? Är dom onyktra eller påverkade av något annat? Självmordsbenägna kanske?! Sen undrar jag över om flygvärdinnorna har pojkvänner som är terrorister eller självmordsbombare och ska nu hjälpa dessa att kapa planen. Så litar inte alls på deras överdrivna leenden. Det där med att sätta sitt liv i någon annans händer är inte min grej, alls. Man är aldrig så maktlös som när man är i ett flygplan, tre världar från jorden. Händer det något så dör du! DU DÖR.

Skulle jag nu mot förmodan sätta en enda fot på ett flygplan så gäller följande regler:

- Prata inte med mig. Det är ingen idé att du försöker. Du säger ändå ingenting som gör mig lugnare. Så sitt bara tyst och låt mig hyperventilera ifred!
- Rör mig inte. Rör aldrig mig när jag är sådär rädd! Det gör det bara värre för oss båda.
- Jag SKA sitta ytterst. Får jag inte sitta ytterst så kan jag om någon gång få en knäpp och börja skrika! Jag sitter INTE i mitten eller mot fönstret. Aldrig i helaste helvete! Jag måste komma ut i gången om något händer. Vad jag nu ska där och göra om vi störtar till exempel. Men så är det!
- Armstödet som delas är mitt och inte ditt. Jag ska ha det för jag måste klamra mig fast i något. Så tänk inte ens tanken på att försöka ta den...

Mörkret - Man vet aldrig vad som kan lura sig där! Allt från våldtäktsmän till rabieshundar. Personer som gömmer sig i mörkret kan se mig, men jag kan inte se dom. Det är läskigt. Inte för att jag har råkat ut för något sånt, men ändå. Man vet aldrig. Tycker iallafall det är otroligt obehagligt med mörkret.

Att bli opererad - Jag är otroligt rädd inför tanken på att bli tvungen att opereras. Har läst för många tidningar kanske. Det jag är rädd för egentligen är att jag inte ska kunna skutta in i narkosens drömvärld. För jag har som sagt läst en del. En kvinna opererades medan hon var vaken. Hennes kropp var som nersövd och ögonen stängda, men hon var vaken och medveten om allt som hände. Jag tror att det skulle hända mig då jag skulle tänka så mycket på det att jag inte skulle bli helt nersövd. Sen är jag rädd för smärtan efteråt. Den verkar inte mysig.

Sprutor - Jag klarar inte av sprutor. Det gör ont, jag vill behålla mitt blod själv och armveck/handleder är äckliga. Sjukt äckliga. Jag kommer inte ihåg många gånger då jag inte gråtit sönder när jag har tagit en spruta/blodprov.


Jag är kär i bilden av dig, inte i dig


Vissa vet man vart man har, andra inte.

Idag har jag och Idus varit och gjort stan osäker. Blivit förföljd av en mysko man, trasslat med bankautomater, ställt till med liv på bokhandeln, druckit cola. Sånt där allmänt normalt. Planen var att vi skulle köpa julklappar, men med allt tjorv med mitt kort och så vidare blev det icke så för min del. Ska åka dit imorgon igen och se hur saker och ting går.

Roligast är det ju att köpa till mina småkillar. Finns så mycket tjusigt att välja mellan. På Lindex till exempel, så reade dom ut kostymer. Kavajer, skjortor och sånna där finbrallor till kalaspriser. Lite knepigare det där med storlekarna bara. Man tycker dom ser ut att vara mindre än dom egentligen är eller tvärtom.

Nåja!

Nu kanske man ska kasta sig själv i sängen och somna till Dödsängeln? Ja. Det ska man.

Pussi

Dag 09 – Det här är fint


Den här kan man ju tolka som man vill. Jag tolkar det som "åh Elina, vad är fint på määäään?!".

Jag älskar sånna där småsaker som skänker karaktär till utseendet. Till exempel olika färger på ögonen, välmarkerade käkben. Men sen är det så att jag tycker mycket kan gå under kategorin. Min smak är jätteblandad.

Stilmässigt så är skjortor och haddis-tröjor det sexigaste som finns. Oj ursäkta, finaste var det. Inte sexigaste. Men iallafall. Sen är det synd att kavajer inte är så populära i den här delen av landet. Ta inte på er skateskor heller. CONVERSE ÄR JÄTTETJUSIGA!! Nä, men stilen är inte det viktigaste. Men skjortor, haddis-tröjor och converse är extra snyggt.

Hur som helst. Jag kan tydligen inte förklara lika bra som jag kan visa. Så slänger upp några bilder på killar som jag finner attraktiva. Blir det bra? Ja eller hur!!!






Tyson. Jag dör vad snygg människan är...








Ja. Han är grymt sexig. Jag är seriös. Han är anledningen till att Inglourious Basterds är grymt bra. Han och Brad Pitts accent. TITTA BARA! Grrrrrr....













Ja. Dom var väl kanske inte allt för olika varandra. Har ju ett antal andra "åh vad fina"-killar. Men orkar inte leta upp dom. Dessa skulle jag iallafall inte tveka att gifta mig med. Om man enbart går efter utseendet.

Hm. Ja!

RSS 2.0