Grattis på födelsedag älskade du! ♥



dag 05 – fem hemligheter.


Då kör vi väl då va!

1. Jag får ofta panik när jag tänker på mina framtida barn. Ja, jag vet. Aningen tidigt att börja oroa sig nu, men så är det iallafall. Det gäller mest ifall dom kommer börja supa som 8 åringar och tycka att Bamse är "så jävla töntig asså" vid 3 års ålder. För "det vuxna beteendet" sjunker så sjukt i åldrarna och det var bara som att någon knäppte med fingrarna och över en natt så blev alla småbarn skogstokiga. Ungar slutar leka så förbannat tidigt. I min värld ska 12 åringar fortfarande springa runt i skogen och låtsas att träden är ondskefulla riddare som dom ska besegra med hjälp av sin list och makalösa styrka. Jag menar.. Jag leker ju för fan ännu!!!

Så tror att jag måste flytta till Ålloluokta när jag känner mig redo för knoddar och bo i stugan utan el, rinnande vatten och en hel massa utrymme för att använda sig av fantasin för att ha kul! Ja.. Så får det nog bli!

2. Jag tycker om saker som nudlar, saltgurka och leverpastej i perioder. Ibland är det världens äckligaste saker, ibland är jag helt såld. Ifall ni undrar så kan jag tala om att alla dom tre är dom äckligaste i världen just nu! Om nudlarna inte är i en wok det vill säga...

3. Jag älskar brytningar! Jag älskar det, jag älskar det, jag älskar det. Till exempel om man bor i Sverige eller USA och så kommer man från Ryssland kanske. Fast jag älskar alla brytningar, men ryskan är högst upp på listan tror jag. Jag får en underbar känsla i kroppen av att prata med människor som inte pratar "rent" så att säga. HUR UNDERBAAAAART?! ♥ Sen på tal om Ryssland kan jag ju tillägga att jag tycker människor därifrån är så sjukt vackra. Jag älskar nog Ryssland...

4. Solrosor är den allra finaste blomman som finns. Lätt! Den är stor, gul och allmänt härlig. Vad finns inte att älska med den alltså? Mer solrosor till folket - och till mig framför allt!

5. Det är för mig fysiskt omöjligt att knäppa med fingrarna. Det går bara inte, och det stör mig något så förbannat. Alla andra springer runt och knäpper sådär coolt, men jag? Det hörs inte ett knyst när jag försöker, och då försöker jag ordentligt!

Det kan va så förfärligt, det kan va så bra


Tidigt uppe idag igen. Lite fult. Jag vaknar en miljon gånger varje natt, även dessa två. Men när jag har vaknat kring niotiden så går det inte att somna om. Hur mycket jag än försöker!

Värsta skumt asså!!!

Så jag, Benjamin och Alexander tar det lugnt här. Tycker att mamma ska vakna snart, så jag får lite sällskap. Grabbarna i all ära, men jag tycker inte lego är tillräckligt intressant för att prata oavbrutet om det samtidigt som man bygger med det. Ska till stan idag igen och vara lite cool. Hämta Alva från Marja, säga hej till ahkko och adja och berätta att jag lever då dom var lika oroade igår när jag drog därifrån som alltid och så ska jag till frisören för att diskutera vad som kommer ske den åttonde. Åh, vad spännande! Det riktigt rycker i tårna.

På tal om mamma. Hon köpte en sån där Keno-sak igår och dom flesta vet väl att det är nå gotländskt jox det där. Så satt hon där och försökte uttala Keno, gotländska och alla andra ord som hon kom på, på just gotländska. Det gick inte så bra. Sen kom hon på att hon kunde dalmål också! Båda dialekterna lät exakt likadant, men liknade ändå ingen annan dialekt jag hört förut. Det knäppaste av allt detta var nog att efter att hon pratat gotländska i flera timmar och pratat om vilken miljonär hon planerar att bli, så tittade hon någon annan dragning på tv istället för just Keno.

Och detta.
Jag: Olle pratar jättefint på gotländska. Åh charmis!
Mamma: JAAAAAAA!! .... Vem är Olle?

Hahaha, åh. Knasemamma ♥

Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på något skitkasst program hade jag tänkt! Benjamin och Alexander sprang just iväg, så det gäller ju att passa på. Vem vet när nästa chans kommer?  

Puss

utan mening på jakt efter ruset, genom dunklet och bruset


Fin kväll
Nu ska jag gå och lägga mig, duktig tjej som jag är!


You are everything I want, because you are everything I'm not.

Varje ord du säger kan driva oss isär




Idag har jag känt mig ganska så fin. Mycket berodde nog på tröjan jag köpt och burit hela dagen lång.

Nu sitter jag med mannen i mitt liv. Vi har löst korsord, druckit coca cola och pratat hur det var på den "gamla goda tiden". Ja se, tänk vilken tur jag har som har just en sån här fin man i mitt liv. En bild på oss som jag la upp för en tid sen hade en sjukt passande rubrik, vilket var "the best thing about me is you" eller något i den stilen. Hur rätt är inte det? Han har varit med och format mig till den jag är idag. Kan garantera att många av mina goda sidor är från honom. Åh, vad bäst han är den där adja!

Min favoritkvinna är och fikar nere i bastun med grannarna. Lät trevligt. Kanske smyger ner och kollar läget, se om någon vill bjuda mig på en kaka eller en kopp kaffe. Ska med bussen upp till Malmberget där kring nio. Här ska äventyras!

Puss på det!

I would sit and wait for you again


Jag är mycket nöjd med min nuvarande dygnsrytm! Trodde aldrig att jag skulle lyckas rädda nätternas sömn efter en vecka i Norge med bus till gryningen och koma till eftermiddagen i början av månaden, men tji fick jag.

Den här veckan har jag somnat mellan nio och tio varje kväll! Igår var jag också riktigt jävla duktig och somnade innan gruvan började smälla och ha sig, och jag vaknade kring halv nio idag. Det är så inte jag, så därför tycker jag att ni alla ska kasta er över dagböckerna och skriva ner detta bums!

Gårkvällen var jättefin. Den började hos homegirl. Vi har fått beskåda hur "den perfekte mannen" ser ut och är. Vill ni veta?! Jaaa okejdå!. Han ska se ut som en töntig hundvalp som är överfixad, men ändå inte och har snälla ögon. Sen ska han vara en läkare, militär, gentleman, romantiker och mångmiljonär! Den ni. Vi gillar iallafall Tessa, som kämpar för hans kärlek tillsammans med Bevin (stavas det så? hm..).

Sen fick vi höra lite skidis-skämt och skidis-historier, berättade av the one and only skidis-Sofie! Det var underhållande. Thea skulle gosas med och nostalgilåtar skulle lyssnas på. Jag har en ny låt. Den är awesome och heter Surfin' bird. Lyssna på den nu vava!

Efter det så begav vi oss mot Johanna. Vi pratade, skrattade och myste med Zhantie. Sen kom Jonathan och var sådär allmänt cool. Vi kollade även på Tårtdekoratörerna. Mycket mycket intressant! Åh och Johanna var för övrigt sjukt söt ♥

Nu ska jag avrunda och klä på mig något passande nog för en fika på stan med the family.

Puss!

dag 04 – dom där jag bor med.


Det är fullt hus här hemma. Vi är 6 personer plus en och annan hund som alla ska samsas under samma tak.

Alla familjemedlemmar har väldigt starka och bestämda viljor, och vi vill gärna allihop få ha saker och ting på vårat eget sätt hela tiden.

Vi börjar med alfahannen, Fredrik. Han går under många namn. Fredde, Fräddyman, Frederik (uttalas med dålig, amerikansk brytning) och Freddan bland annat. Själv skulle han nog föredra att bli kallad kungen eller världens-bästa-jägare/pokerspelare.

Han är en cool man i sina bästa år som är en tvättäkta jungfru, till skillnad från mig. Han är pedant och allting ska jämt vara perfekt, men det är inte alltid så lätt när man bor ihop med så många som han gör. Hans humor är verkligen speciell. Ibland är den så störd att man helt enkelt måste skratta åt honom, för att man inte fattar! Han har även en slags "ret-humor", som går ut på att han skämtar om saker han vet gör en upprörd. Det är nog därför han går så fruktansvärt bra ihop med hans bästis Mickeman! Tillsammans gör dom kaoz kring vårat köksbord med sina högljudda skämt och höhöhö:ar ikapp.

Om man inte känner Fredrik så kan man bli riktigt förvirrad. När han är sur så kan han le, när han säger något riktigt konstigt ser han gravallvarlig ut. Hans kommentarer kan vara svåra att veta hur man ska ta och så vidare. Han är även den mest raka och ärliga person jag känner. Han säger det han tänker och tycker och kan man inte ta det, så ja. Toooo bad liksom!

Han är som en pappa för mig, och jag älskar honom av hela mitt hjärta. Han är en självklar del av mitt liv och jag kan inte tänka mig ett utan honom och hans knäppa, roliga och fina sidor. Jag har aldrig någonsin tvivlat på att den där snubben kommer finns där genom alla mina svåra och fantastiska stunder i livet. Inte en enda gång under dom 12-13 år han funnits med i bilden. Jag är så jävla tacksam för allt han har gjort, gör och kommer att göra för mig. Utan honom hade det varit svårt och han är absolut min "manliga förebild" här i världen.

Sen går vi vidare med den egentliga alfahannen, Merethe. Min mamma. Min människa. Min bästa vän. Min andra halva. Hon är den i familjen jag är mest lik, utan tvekan. Vi är ofta överens om saker och ting. Även här kommer ett skepp lastat med tacksamhet. Den här kvinnan kan jämföras med någon form av superhjälte och jag beundrar hennes styrka!

Det är mamma som är den drivande i det här hushållet. Hon jobbar, tvättar, städar, jobbar ännu mer, lagar mat och tvättar lite mer, går ut med hundar, handlar och tvättar och städar och lagar mer mat och så vidare i all oändlighet. Hon vill gärna ha allting under någorlunda kontroll, vilket är svårt här.

Hon är riktigt öppen som person och väldigt framåtriktad. Hon kan börja prata med vem som helst som att dom känt varandra hela livet. Hon skrattar mycket och gärna och är ofta sådär sprudlande glad. Hon har jättekonstig humor hon också, men den är väldigt lik min. Vi brukar spendera många kvällar och mornar åt att skratta i flera timmar åt allt möjligt sjukt. Vi diskuterar, föreställer oss sjuka grejer, lättar våra hjärtan och skvallrar, som det ska vara! Hon är så bra på det sätt att hon förstår sig på mig och att hon är en av två-tre som får krama mig när jag är ledsen.

Hon är också hon en aning förvirrande att prata med ibland dock. Hon gillar att byta samtalsämnen helt plötsligt. Hon kan gå från att prata om lampor från Ikea till att prata om senaste Norge-resan, i samma mening. Men det gör henne charmig!

Och jag älskar henne så sjukt mycket. Världens bästa mamma är hon, helt klart!

Mina vilddjur (aka syskon) har jag redan dragit långa och kärleksfulla faktan om. Men nämner dom igen för jag älskar dom så mycket. 

Jonathan, han är den av mina syskon jag är mest lik. Vi förstår varandras tankesätt även om vi egentligen inte gör det. Vi är som en enhet, kan man säga. Som jag många gånger har sagt så är det vi två mot världen. Han skrattar åt mina kassa skämt som får alla andra att titta snett på en, vilket känns bra! Han är den enda jag litar på när det kommer till att plocka lösgodis åt mig, eftersom han nog är den enda i världen med samma grymma godissmak som mig.

Alva är nog den mest vänliga själ på jorden. Hon delar min livsfilosofi om att alla bara borde älska varandra istället för att bråka och kriga. Hon är en konstnärlig själ som gärna uttrycker sig i färg, bild och med snirkliga bokstäver. Hon har sina speciella sidor och älskar att utnyttja sina icke befintliga svårigheter att spruta tårar på en sekund, särskilt när det gäller hennes far.

Benjamin, han är också en sån där person som måste ha perfekt ordning på saker. Han skulle hellre äta grus än ta på sig två omaka par sockar. Hans mat ska vara på ett speciellt sätt och han är den mest kräsna ungen som finns. Att han starkt ogillar sötsaker och snacks gör honom speciell och hans hemliga favoritfärg är rosa. Måste även tillägga att han har det mest underbara skrattet i världen!

SÅJA! Det tog ett tag...

dag 03 – min topp 10-lista över vad jag inte får missa här i livet.


1. Jag SKA till Afrika och Indien!

2. Aldrig låta någon eller något hindra mig från att nå mina mål.

3. Bygga en koja på en fin äng någonstans långt härifrån och bara ta det piano där hela dagen! Alltså måste det vara en solig och varm dag...

4. Gifta mig på en äng. Om jag nu ska gifta mig överhuvudtaget vill säga. Det är något med mig och ängar!

5. Lära mig prata flytande samiska!

6. Göra dumma, onödiga och riktigt ogenomtänkta saker.

7. Skriva en bok.

8. Fara till ett koncentrationsläger.

9. Bo ett tag i en av mina älskade fiskebyar i Grekland. Eller någon annanstans. Kanske Alaska? Eller Italien. Möjligtvis någonstans i Asien.

10. Bli mamma åt en minigris igen!




Och när ljuset släcks så ska du vara min


Jag och mamma tittar på en massa mysko program på tv. Just nu är det Cops vi kikar på, och gissa om vi blir upprörda! Även rätt roade...

En hetsig ung polis stormar in på ett matställe, där en halvnaken äldre herre med långt hår står och svajar. Den unge polisen stormar fram till honom och säger argt åt honom att lugna ner sig. Den äldre herren ropar "fred till mänskligheten" varpå polisen kastar sig över honom och gör något karatekast så att mannen hamnar på golvet och skadar axeln. Sekunden efter hoppar bokstavligt talat polisen upp på mannens rygg och skriker åt honom att lugna ner sig, ännu en gång.

På vägen ut så ropar han att någon måste göra en anmälan och en röst någonstans ifrån ropar "jag kan göra en!!". Väl ute så placeras den äldre mannen i en polisbil med motiveringen att han tvingade polisen att agera som han gjorde, vilket inte är positivt. Den där snubben som gick med på att anmäla mannen, kommer ut för ett mindre förhör på parkeringen. Det lät såhär:

Snubben: Han hotade mig!
Polisen: Hurdå? Slog han dig?
Snubben: Neej... Men han höll uppe sitt finger och kallade mig George Bush!

Sen talade polisen om för den äldre herren att han minsann kommer hamna i fängelse för att HAN överföll honom! Alltså inte som det faktiskt låg till, att polisen kastade sig över honom så han skadade sig!

En annan mycket underlig händelse var när två poliser stannade en bil. Mannen bakom ratten fick frågan om vem som ägde bilen. Han svarade att den tillhörde hans brorsdotter. Då undrade naturligtvis polisen vad hans brorsdotter heter. "Hon .. hon heter .. Edna. Tror jag". Polisen ifrågasatte hans svar, och mannen sa att hans brorsdotter satt i baksätet. En annan polis öppnade bakdörren och frågade om hon och mannen var släkt, vilket hon svarade nej på. Men han var hennes farbror. Ännu ett svar som poliserna ifrågasatte. Innan hon hann svara desto mer på det så utropar helt plötsligt mannen att dom är gifta! Ena polisen försöker få ordning på allt dom har sagt genom att fråga om dom alltså INTE är släkt utan GIFTA. Då säger mannen att dom inte är gifta. Men dom lever ihop. Dom har även ett barn som egentligen inte är deras barn och detta barn var en kvinna i brorsdotterns/mammans egen ålder och hon visste inte vad hon hette!

Hängde ni med?!

Åh, vad duktiga ni är!!

Nu ska vi kolla på Halv åtta hos mig och dricka coca cola.

Puss på det vava!

Jag älskar oss, baby


Ida: HHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Jag: HAR DU SETT...?
Ida: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Jag: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Ida: HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
Jag: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHHAHAHAHAHAHAH
Ida: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Vänta, vad skrattar du åt?!
Jag: ... Vad skrattar DU åt??

Fullt normalt. Så hade vi suttit och skrattat åt olika saker där hur länge som helst.


Sitter barnvakt


Jag: Vad vill du dricka?
Benjamin: Oboy!
Jag: Varm eller kall?
Benjamin: Kall.. Eller nej. VARM. Nej kall. NEJ VARM. NEJ LITE KALL OCH LITE VARM. Fast mest varm. NEJ MEST KALL!!!
Jag: Okej, du sa vadå?!

En stund senare.

Jag: Vad vill du ha på din macka?
Benjamin: Smör. Nej. På ena vill jag ha smör. På den andra vill jag ha smör och marmelad. NEJ... På ena vill jag ha smör och marmelad och på andra vill jag ha smör och marmelad... JA!!!!
Jag: ....

Det är som vanligt, det där med föda och min bror.



For all those times you stood by me


Jag saknar, jag saknar, jag saknar. Du vet, tiden då vi jämt och ständigt pratade. Hur vi fanns för varandra genom vått och torrt. Då när jag visste att jag alltid kunde skicka iväg ett sms eller ringa dig för du svarade alltid och sa något sånt som bara du kan säga och så blev allting lite bättre. Jag saknar dig! Dig saknar jag. Den där dig som du var då.

Du är verkligen en jättebetydelsefull människa och vän för mig och du kommer alltid finnas i mitt hjärta. Hur långt vi än tänkte promenera åt varsitt håll.


Les amours imaginaires


Åh, vilken trevlig kväll jag har haft med mina fantastiska vänner! Vad hade jag gjort utan er? Kärlek brudar, så sjukt med kärlek!

Vi har då diskuterat som alltid. Kollat en fullständigt vidrig film som heter så mycket som Frozen. Aldrig igen säger jag bara. Jag kan leva med mördare som skär halsarna av folk (nej, egentligen inte) men kan inte hantera öppna frakturer och hud som slits bort. Nejnejnej. Där går gränsen! Den kommer lätt på listan över dom äckligaste filmerna. Jag mådde illa..

På tal om det. Hur missplacerad är jag inte ändå, där på OP10? Seriöst. Jag mår illa på lektionerna också. Det pratas om allt möjligt äckligt, sprutor och blodådror osv. Sen alla dessa jävla bilder vi får se på allt. Det jag lever för är att räkna ner dagarna tills kurserna i psykologi (och alla grenar till ämnet, typ socialpsykologi, psykiatri and so on) börjar. Det är därför jag valde omvårdnads från första början. Men först måste jag se till att överleva den här terminen också med allt äckligt vi får se och höra. Fast ryktet säger ju att i tvåan så skall det börjas leka med sprutor. DET kommer jag inte klara av. Hejhej IG! Men jag tar fan inte sprutor på någon. Kan jag inte klara av att själv bli stucken, hur ska jag klara av att sticka någon annan? Jag behöver inte kunna det. Jag ska ju för fan gifta mig med en läkare!!!!

Eller någon som inte är lika känslig som mig iallafall..

Nå nog om det. Jag hade minsann tänkt gå och kolla någon frän film nu. Shrek 4 kanske? Har ju en soulmate i den filmen i form av en ond liten dvärg med sjukaste storhetsvansinnet någonsin. Han och jag delar en mycket fin egenskap i form av att "komma med tårna" när vi blir uppspelta! Hur underbart?! Jätteunderbart!

Så.. Puss!


Stal en smexig bild från Johanna! Vi är coola tjejer!

För långsamt, för snabbt, men aldrig i takt


Jag lever! Jag lever!

Det är helt sinnessjukt! Jag vaknade med smärtor i nacken som kom direkt från helvetet, men jag pallrade mig upp efter många om och men och så drog jag och brorson mot Dundret. Jag får alltid lite magont när man svänger in på parkeringen. Lite dödsångest sådär. Jag vet vad som väntar och det kommer göra ont!

Så vi vandrar mot backarna, jag blir bara mer och mer nervös och ni som känner mig vet hur jag blir när jag är nervös! Jag börjar prata helt sjukt mycket! "Så Casper... Vad roligt. Roligt att vara på dundret. Jättekul. Tycker inte du också det? Jag tycker det. Åh, titta. Där är liftarna. Vad kul. Åh vad roligt. Hehehehehehe. Ska vi åka på en gång. Du är inte sugen på varm choklad innan? Det är jag. Men jag vet inte...." och så vidare. Utan stopp!!!

Vi började vårat roliga äventyr med att Casper talade om hur jag skulle gå tillväga för att stoppa på mig skidorna. Sen den där jätteroliga liften! Casper talade om hur jag skulle gå tillväga för att ta mig av den. Uppe på toppen, jag överlevde min första lifttur på trehundra år. Casper talade om hur jag skulle gå tillväga för att svänga. Och bromsa. Jag blev inte mycket klokare.

Så kort och gott. Hade jag inte haft Casper med mig vet jag inte hur det hade fungerat! Bra att någon lär faster hur man ska bete sig där i backarna! Sen åkte vi upp och ner, ner och upp och Casper peppade, "det går jättebra Elina. Du är inte så dålig. Du åker ju snabbare och snabbare varje gång! BRA!". Han fick mig till och med att tro att det skulle gå skitbra om vi åkte skogsvägen också, men jag var tvungen att vara framför honom. Så han såg när jag trillade och kunde hjälpa mig upp. Jag trodde jag skulle dö där alltså. In i träd, ner i snön, tappa skidor... Så jag gav upp en stund när jag tagit mig levande ner och såg att han hittat en vän eller två som åkte lika fort som honom.

Men då kom Daniel och skulle ha med mig upp igen. Fast jag överlevde mer med honom i liften för jag behövde inte anstränga mig särskilt mycket när vi skulle av. Det fixade han åt mig. Man har det bra ibland alltså!

Nu känns det att man lever. Har inte direkt mindre ont någonstans! Haha. Men det var lite sådära gosigt ändå. Nu ska jag ta det galet lugnt tills Louise kommer och drar med mig på coopsi för att inhandla lite grejer till kvällens mys hos Erikssons! Åh, ska bli så najs att träffa Johanna också! Träffar flickan på tok för lite för mitt eget bästa tycker jag..

Så det var det ja. Nu vet ni vad jag har gjort idag! Ganska coolt.

Puss då va!

I was cryin' when I met you, now I'm tryin' to forget you


Jag har bra och dåliga nyheter. Så jag börjar med dom dåliga, så allting får en positiv vändning sedan!

Dom dåliga nyheterna är att på ett dygn har min kropp sakta men säkert, åldrats med cirka 70 år. Jag är 86 år gammal as we speak, och äldre lär jag ju bli till imorgon. Jag ont i nacken/skulderbladen/axlarna/ryggen. Jag som den lille smarting jag är, har ju lovat lite för mycket när det gäller morgondagen skulle jag tro. Jag menar, här ska jag upp på dundret och hoppa i ett par slalompjäxor för tredje gången i mitt liv och jag kommer trilla. Det är inget jag sitter här och funderar över - det kommer ske!

Så.. Jag sitter här med min varma geggamoja axlarna/nacken i hopp om att saker och ting ska lösa sig av sig själv, eller möjligen av Ida som får agera min rådgivare som vanligt! "Elina.. se det inte så! Det finns många saker du kan göra också!! Du kan: ramla, få panikattacker, förmodligen bryta en kroppsdel utan större besvär och du kan åka in i ett träd!!". Vilken tur att hon gjorde allt som stod i hennes makt för att lugna mig. Vad hade jag gjort utan dig homegirl? ♥

Måste nog värma geggan igen snart. Den börjar kallna. Jag gillar inte kall geggamoja. Jag vill ha min geggamoja varm! Geggamoja är ett roligt ord.

Dom bra nyheterna är att jag har haft en trevlig dag i min mysiga kompis, Louises sällskap. Vi har gosat sen tolv. Bussraggat fram och tillbaka. Käkat lunch på Linas. Dom fick femtio kronor i dricks av mig då dom tog lite för mycket betalt. Jag är som jag är, ser glad ut och betalar. Men dom förtjänar det och jag känner mig som en bra medmänniska som bidragit till samhället genom att ge dom en extra slant. Dom är så gulliga där och jag inbillar mig att det inte var med flit. Jag är deras stammis, så skulle dom aldrig göra mot mig!

Kvinnan på kullekiosken fick också dricks, men där var beloppet betydligt mindre. En krona för att vara ganska exakt. Hm. Men har nog inte råd att bidra med femtio spänn till alla verksamheter i den här kommunen.

Solsidan har vi kollat klart också. Åkt mer buss. Busat i Malmberget. Vi var och sprang i spännande trapphus och hälsade glatt Andreas, Alexander och några andra coola grabbar. Sen åkte vi helt i onödan till Gällivare där vi såg cool-Jonathan som vi pratade med en sväng.

Övrigt så var det dött i Gällivare/Malmberget/Koskullskulle. En och annan cooling sladdade runt efter raggen och på parkeringar. Annars inte mycket spännande! Visste ni att dagens småbarn tydligen får vara ute hur länge som helst? Vi såg barn som var i min systers ålder (det vill säga 7-8 år), som åkte buss där vid nio-tio tiden. Hur vettigt?! Det är sånna som kan bli kidnappade av galna män som lockar med godis. Tror att jag kommer låsa in mina ungar tills dom blir 25...

Deni. Nu ska jag fortsätta med min ångest som jag som vanligt får när jag inser vad jag ger mig in på ibland!

Puss..

Bygg något vackert eller krossa allt


Fyfan vad besviken jag är på dig. Dags att lära sig innebörden av ordet "ansvar" kanske?

Iallafall. Har haft en bra dag. Inga överdrivet jobbiga lektioner. Sen drog jag och mamma lite Tropicana-häng. Japanska kycklingspett tog jag. Skulle tagit bläckfiskjoxet som mamma tog! Men då vet jag det till nästa gång! Sen lärde jag mig när jag är i farten och postar brev så får jag betala frimärken (inrikes!) för över 30 spänn. Hm. Matar nog ner lite för mycket i mina kuvert ibland. Men det gick nu det med, efter alla tjugo frimärken!

Därefter drog vi hem, mamma och jag. Vi började diskutera och föreställa oss massa märkliga saker och på någon självklar vänster blev Ida inblandad i detta. Ida och mamma ska börja på en plan. En lömsk sådan. Jag får inte vara med och planera. Snällt? Nej... Så det är inte utan anledning jag sitter och blir lite nervös. Ni vet ju min mamma och min Ida. Dom två tillsammans. Ja, det lär bli kaoz!

Imorgon är det då helg, vilket vi hurrar för! Jag ska bussragga, leta upp våran mystiske man och lunchdejta ihop med Louie. Det ser jag fram emot. Bara en allmänt chill kväll med lite action och bus och mys och Solsidan! Inte helt fel att sluta halv tolv. Inte helt fel.

Nu blir det tamejsjutton sängen för min del. Jag är trött och har så galet ont i axlarna/nacken/skulderbladen/mitt liv. Heh. Typ. Så. Ja...

Piss out - Bobbostyle!

If I could find you now, things would get better


Idag har jag haft en härlig dag ihop med min andra halva, Louise.

Vi började med att sitta i sporthallsfiket och spela kort. Jag kom aldrig i finne! Jag köpte en fisketidning som jag bar runt på. Sen hoppade vi på bussen på väg mot Sagelinds. Men!!! Då kom han. Mannen med dom röda vantarna, det nyvakna utseendet och håret som stod åt alla herrans håll. Han satte sig framför oss. Vi kom på den geniala idén om att kolla upp vart han skulle. Möjligen hitta hans lägenhet. Vi var inte så diskreta i våra förföljelseplaner. Han kikade bak ett antal gånger då vi talade högre än vad vi borde gjort. Han råkade röra på sig och jag utbrister "nej, SITT KVAR!!! nej, tänk inte ens tanken på att resa dig upp. SITT!!!" och han tittade skräckslaget bak, mot utgången, på oss, mot utgången. Sen hoppade han upp och bokstavligt talat sprang av just innan dörrarna stängdes. Så vi förlorade honom där på hedenbron. Fan.. Sen hoppade vi av och skulle ta en annan buss tillbaka, i hopp om att möta honom på nästa. Men icke. Han var smartare än så. Fan..

Så drog vi coopraggen istället. Jag köpte Uti vår hage och klistermärken. Döm inte! Sen vidare hem till Louise enligt planen från första början. Vi kollade Solsidan som jag lyckats undvika. Tror att jag är den enda i Sverige? Den var så jävla bra att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Vi kollade ungefär hela säsongen. Imorgon ska vi kolla in resten. Åh, jag längtar! ♥

Helgen kommer bli intressant också. Här ska bussraggas, vmp-mysas och upp på Dundret. Sistnämnda kommer väl bli särskilt intressant. Jag kan varken svänga eller bromsa med skidorna.

Hm....

dag 02 – sånt som ger mig fjärilar i magen.


Fjärilar i magen får man väl av personen man tycker sådär lite extra mycket om?

Men innan man har kommit så långt som till ett gäng insekter i magen så är det väl en och annan pusselbit som ska på plats. Till exempel snällheten! Det finns nog ingenting som charmar mig lika mycket som om man är snäll mot mig. Bara sådär allmänt genomsnäll. Det fungerar även om personen ifråga kanske inte vanligtvis är snäll mot andra, ja. Snällhet är första steget!

Sen hoppar jag upp en nivå. Då kan jag möjligen fundera över humorn. Vilken sorts pucko-underbar-dålig-fantastisk humor har denna soon to be-fjärilsmakare? Skrattar personen åt min pucko-underbara-dåliga-fantastiska humor? Ja? BRA!

Därefter kommer vi till dom bitar som faktiskt betyder något. Delar personen mina åsikter? Inte? Far och flyg. Jag har allt för starka åsikter om allt för viktiga saker för att kunna få fjärilar i magen av en person som anser det motsatta. Det vill säga, jag anser att jämlikhet, värdighet och rättvisa gäller alla människor utan hänsyn till kön, ras, religion, sexuell läggning ellet etnisk identitet (Nahid Toubi, du för min talan i denna mening. You go girl!). Ingenting annat kan fungera i min värld, för jag kan ärligt säga att jag inte kan känna någon respekt för personer som tror sig kunna bestämma vilka som är mer och mindre värda än andra, för att dom inte är som han eller hon själv.

Alla rätt hitills? Åh, då är det bara frågan om tålamodet kvar då innan mållinjen! Woho! Jag är en person som reagerar väldigt .. tydligt på vissa saker. Är jag rädd är jag ordentligt rädd, är jag arg så kan det slå gnistror (inte den positiva sorten), är jag ledsen går jag nästan sönder och så vidare. Sen har jag ju mina småhysteriska sidor som jag inte är så bra på att hantera. Alltså utöver ilska, sorg och rädsla. Till exempel när jag inte vet vad jag ska göra. Då blir jag lite väl panikslagen ibland. Kan gälla allt från att jag inte får det att gå ihop när det gäller datorer till att flyga. Man kan väl säga att likasinnade på den fronten nog inte skulle fungera så bra.

Det var nog allt! Visst, småfjärilarna börjar komma efter varje rätt del. Men det är nog först när allt detta är uppfyllt som dom som exploderar. Haha. Vad snuskigt allting låter.. Kan inte formulera mig så bra när det gäller det här fjärilspratet verkar det som!

Bra "krav" tycker jag. Inte många och inte allt för ouppnåeliga. Hur bra som helst!

Nya horoskopet!


Stenbocken: 20 januari till 16 februari.
Vattumannen: 16 februari till 11 mars.
Fiskarna: 11 mars till 18 april.
Väduren: 18 april till 13 maj.
Oxen: 13 maj-21 juni.
Tvillingarna: 21 juni till 20 juli.
Kräftan: 20 juli till 10 augusti.
Lejonet: 10 augusti till 16 september.
Jungfrun: 16 september till 30 oktober.
Vågen: 30 oktober till 23 november.
Skorpionen: 23 november till 29 november.
Ormbäraren: 29 november till 17 december.
Skytten: 17 december till 20 januari.

Kan ju inte vara någon som missat detta? Iallafall inte om man har facebook.

Jag har alltså gått från att inte passa som mitt älskade stjärntecken, jungfrun till att vara ett lejon. Som att gå från prinsessa till monster känns det som. Jag tror inte att jag kommer trivas som lejon ärligt talat. Jag tänker fortsätta kalla mig själv för jungfrun. Sådetså.

Och what's up with ormbäraren? Vad i helskotta?! Det var det fulaste jag någonsin hört. Vem vill vara en ormbärare... Lite bättre fantasi hade ju inte suttit helt fel!

Nä, nu ska jag läsa på om lejonet iallafall. Bara för att...


Det kallas kärlek





dag 01 – det här är så jag.


Åh jo jag tackar ja. Det finns väl en och annan grej som är så mig som det kan bli. Till exempel att psyka ut mina medspelare i Bluff genom att säga eller göra något riktigt töntigt (fingerpistoler eller säga sakar som bazooka) när jag äger ut någon där.

Fler typiska Elina-grejer är även dessa:

- Slå igång en film när jag hoppar i säng och sen lägger mig ner för att sova. Inte kolla filmen.
- Säga "vaheterenuuu" även fast jag vet vad det heter.
- Tro på ALLT folk säger till mig, trots att det låter helt orimligt i andras öron.
- Klottra på mina händer.
- Gå en halvtimme innan bussen kommer.
- Enhörningar. Behöver inte ens utveckla.
- Klappa händerna åt gulliga och roliga saker. Hur små eller stora dom än är...
- Rädsla för märkliga ting såsom handleder och Lisebergskaninerna.
- Ta cambilder.

Och så vidare.


Here we go...


dag 01 – det här är så jag.
dag 02 – sånt som ger mig fjärilar i magen.
dag 03 – min topp 10-lista över vad jag inte får missa här i livet.
dag 04 – dom där jag bor med.
dag 05 – fem hemligheter.
dag 06 – mina tre finaste bilder.
dag 07 – värderingar.
dag 08 – mitt bästa minne.
dag 09 – vad jag vill göra i framtiden.
dag 10 – min syn på kärlek.
dag 11 – första gången jag dumpade någon/blev dumpad.
dag 12 – min första festival.
dag 13 – en cool människa.
dag 14 – min favoritlåt/band/artist.
dag 15 – det godaste jag vet.
dag 16 – mina snygghetstips.
dag 17 – min bästa dag någonsin.
dag 18 – pojkvänner.
dag 19 – personer jag är lik enligt andra.
dag 20 – det pinsammaste jag har gjort.
dag 21 – min bästa vän.
dag 22 – det bästa youtubeklippet.
dag 23 – den ultimata daten med fem valfria människor.
dag 24 – mina tre bästa paradise hotel-minnen.
dag 25 – mina tre favoriträtter.
dag 26 – vem jag helst skulle se ut som.
dag 27 – mina tre bästa harry potter-minnen.
dag 28 – mina tre bästa party-trick.
dag 29 – de tre bästa ragningsreplikerna.
dag 30 – min favoritsång.

Gör om, gör rätt. Den förra 30-dagarslistan var så tråkig och enformig att jag inte orkade med den helt enkelt, trots många försök. Så hittade jag den här på en blogg. Verkar aningen mer intressant och det är ju ett sätt att hålla uppdateringen på jämn nivå.

-


Men du säger baby baby baby, hör du mig
Jag försöker ju att nå dig

Men du vet baby baby baby, det spelar ingen roll längre
Du kommer aldrig förstå mig


Samma nätter väntar alla


Hur dålig är jag inte på en skala när det gäller att vaka? Seriöst. Jag är ingen person som orkar sitta uppe en hel natt och sen vara vaken en hel dag. Det blir för mycket för mig. Jag somnade där kring nio imorse, såklart! Så naturligtvís kom jag inte upp till tio. Sov till tre. Tror jag.

Härligt, härligt!

Så nu är jag inte alls överdrivet trött. Ska dock gå och lägga mig snart. Titta film eller något. För måste upp så tidigt imorgon. Åker till skolan en snabbis sen blir det till att spendera resten av dagen på sjukhuset. Vet inte om jag ska opereras? Eller vad som händer. Blir så förvirrad över allt det här bytandet av dagar, information och vem som är vem av alla miljontals läkare jag hittills har pratat med. Seriöst. Hade jag vetat det här när jag haltade den där evighetslånga promenaden i 30 minusgrader till vårdcentralen så hade jag vänt om.

Har funderat lite på det där med mina läkarbesök. Mamma och Ida påpekar ganska ofta att jag är som en liten hypokondriker. Inte för att jag håller med. Jag kan bara få för mig att huvudvärken i själva verket är en tumör i hjärnan eller att mina ledbroskbitar liksom snön faller från himlen, trillar från mina knän. Ja, jag är seriös. Jag har lite katastroftänkande. Tänk då om jag skulle varit gift med en superläkare? Hur jobbigt skulle inte han få det? Jag kan se det framför mig. Vi ligger där i sängen, han med sporten och jag med värsta uppslagsverket om olika sjukdomar.

Jag: Älskling. Tror du att jag kan lida av torsio testis? Hm..
Han: *mumlar* hörredu, tror inte dina problem sitter i dina testiklar!
Jag: Vad sa du sa du?
Han: Nä.. inget.
Jag: HMPF. Då kollar jag på netdoktor.se!

Stackars man...


I think I need to find a bigger place


Den här coola tjejen sitter fortfarande vaken. Kan inte sova. Har för mycket att fundera över. Inte trött någonstans kan jag ju lugnt tala om. Sen ska jag ändå "upp" kring tio, så nu är det ju absolut lika att vara vaken. Annars kommer jag väl aldrig i livet upp vid den tiden.

Så.. Vad har gjort ikväll och inatt då? Satt hos homegirl i några timmar. Det var fint. Vi pratade mest och tittade en film som jag inte ens kommer ihåg vad den handlade om nu. Det följt av dramatiska telefonsamtal och sms och springa hem. Pratade med mamma i flera timmar. Om allt möjligt konstigt. Vi har gjort upp lömska planer, förberett oss på saker och bara allmänt pratat ut om saker och ting. Sen "skulle jag bara..." innan sängen. Men vi vet ju nu hur det gick med det, eller hur. Så har kollat Stuart Little 2, blivit kär i hundar och lägenheter och druckit utslagen, varm coca cola.

Nu ska jag kolla klart en dålig komediserie innan jag slår igång en Beckfilm. Levande begravd för att vara exakt. Eller kanske kanske Kartellen? Nu blev jag ju osäker här. Åh. Jobbigt. Får dra lott eller någonting!

OCH avsluta med en härlig bild. Så blir alltig lite gladare och finare, denna iskalla morgon!



'Cause what you don't understand is




I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for ya, baby

Jag älskar dig, mer än vad jag någonsin kommer kunna förklara för dig eller någon annan. Det handlar inte om vanligt "du är min bror och jag älskar dig mest av allt på jorden". Vi har en alldeles särskild historia ihop. Det är därför jag är som jag är. Inte för att jag "tror att jag är din morsa". Försök att förstå det och låt orden sjunka in i ditt huvud och hjärta. Jag skulle göra allting för dig.

Och du kan ju ge dig fan på att jag aldrig kommer släppa dig. Det sker bara inte. Vad du än säger, vad du än gör och vad som än händer.

Du är min bror. Min andra halva. Hela min värld. Jag kommer aldrig fungera utan dig. För du förstår mig, även fast du själv inte förstår det. Jag förstår dig med, även fast jag inte gör det. Det har alltid varit du och jag mot världen. Alltid. Alla mina mest värdefulla minnen har jag delat med dig. Allt det som var fantastiskt och underbart och allt som en barndom ska vara är dom stunder vi varit tillsammans. För tillsammans kunde vi gå genom eld och vatten. Allting kunde vi klara av! Antagligen att jag känner av både ångest och panikattacker när du växer upp och ifrån mig så fort att jag inte ens hinner reagera. Du vet hur svårt det är för mig att släppa kontrollen. Du vet minst lika bra som jag själv och någon annan att jag inte klarar av att hantera situationer där jag är i totalt underläge och är maktlös. Så ta det lugnt, så jag hinner avvänja mig i min takt också.

Ta åt dig, för jag saknar dig så jävla mycket.

-


Perfekt avslut på min härliga dag. Jag, ett glas saft och Beck.

Kan det bli mycket bättre?


Let's twist again, like we did last summer




Visste ni detta? NÄ TRODDE INTE DET HELLER...

~ Jag är inte förtjust i färgkombinationen rött och rosa.

~ Jag är så oorganiserad och virrig av mig att jag förmodligen hade lyckats glömma mig själv om det hade varit möjligt. Jag vet aldrig vart jag har någonting och glömmer ofta saker.

~ Det bästa som finns är att åka buss jättejättelångt.

~ Händer är min absoluta favoritkroppsdel när det gäller det andra könet.

~ Jag tycker att äppelskal är gott. Kan äta enbart det.

~ Jag tycker det charmigaste som finns är perfekta människor som "inte är perfekta" så att säga. Helt underbart!

~ Jag har inte frivilligt ätit smör på mina mackor sen jag gick på dagis.

~ Min humor kan beskrivas med två ord: Rush Hour. Finns nog inga filmer jag verkligen asgarvar åt lika mycket som åt dessa. Okej, det skulle väl vara White Chicks då. Rent övrigt så är min humor rätt skev! 

~ Romantiska komedier är så dåliga att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Seriöst. Det är bara samma samma samma sak gång på gång. "Flicka och pojke blir kär. Flicka eller pojke gör något dumt så flick- eller pojkvännen lämnar dom brutalt. Flickan eller pojken spenderar halva filmen åt att få den andra att älska dom igen. Flickan och pojken blir tillsammans ännu en gång"........

~ Jag har jättedåliga nerver.

~ Mitt favoritskratt är min lillebror Benjamins.

~ Den godaste lukten i världen är Ralph Laurens herrparfymer.

~ Hade Louise varit kille hade jag lätt frågat chans på henne.

~ Jag blir sjukt nojig när det gäller strålningen från micron.

Deni!


Tom är ingenting och det var tomt i mig


Idag är en sån där bra dag. Det har känts i kroppen sen jag vaknade. Men den största bekräftelsen fick jag nyss! Det var stort för mig måste jag säga.

Jag satt och bläddrade i min kalendersak och hittade ett datum där ett namn och ett stort "GRATTIS" stod. Det tog mig cirka 10 minuter att komma på vem denne någon var, egentligen. Sen när jag äntligen kom på det så blev jag glad. Inte för att jag kom ihåg människan, utan för att jag har glömt. Här har man minsann smidigt och väl övergått från att jämt och ständigt tänka på, prata med och sakna till att utbrista "vem fa-an är det här och vad fa-an gör han i min kalender?!". Det var dagens bästa händelse!

Jag har börjat fundera mycket kring personer i mitt liv. Särskilt efter julsamlingen när jag var med Jonas. Vi satt där, han och jag, på en bänk, skrattade, pratade och kikade ut över folkmyllret.

Han: Nu ska jag välja ut en kille som jag tycker passar dig!
Jag: Oj, jaha!
Han: Vill du ha en finsk, norsk eller kanske en amerikan?
Jag: Välj du.
Han: *Tittar runt på alla killar han kunde se*. Nej, det går inte att välja. Bara den bästa killen är bra nog för dig!

Som Ida och Sofie skulle ha sagt det, NAW!

Det var hemskt gulligt sagt av honom. Det har varit en av grundstenarna till mina funderingar. Vart jag är påväg med dom vet jag dock inte ännu. Men den dagen jag listar ut ett av mänsklighetens stora mysterium, då ska jag banne mig tala om det också!

Nu ska jag gå och vila. Mycket tillfredsställd med livet!


Hejsan herr Tomte


Jo, det är så här att jag undrar en grej. Jag vet att det är ett år till nästa julafton och så, men jag har några önskningar ändå som jag tänkte att du som kunde ta och uppfylla! Låter rätt bra va?

Okej, here we go!

En stor och mysig hund som heter något coolt i stil med Denver eller typ Diego. Kanske en Dante? Är du uppmärksam (vilket det går rykten om, spenatkollarN) så lade du säkert märke till att mina D-namn är sådana som passar allra bäst på hanhundar. Ja, jag vill ha en stor, tjock och hårig ponke! Och med stor, tjock och hårig menar jag stor, tjock och hårig.

Denna är till exempel godkänd!


En urtjusig lägenhet i Bodö, Tromsö eller Oslo. Lägenheten skall du placera centralt eller ordna så att min närmsta granne heter Tunnelbana eller kanske Busshållplats. Ett till två sovrum beroende på hur generös du känner dig. Badkar och en vit toalettstol är krav som inte går att diskutera. Ett plus i kanten till dig om du ger mig stora fönster och gärna havsutsikt på det. Hyran ska självklart vara rimlig. Hade helst sett att du står för hyran, men vi ska kanske hålla den här önskningen på en lite mer realistisk nivå. 2000 kr/mån blir ganska bra tycker jag! Givetvis ingår el, vatten och mat i det priset.



Till min urtjusiga lägenhet vore det bra med inredning. En behaglig soffa tillräckligt stor att rymma mig, Dante/Diego/Denver plus min man (nämner honom lite längre ner på listan, lugn bara lugn) och möjligtvis en till. Ifall min exman Mikael kommer på besök. Eller kanske någon annan som gillar att sitta i soffor. Jag är less på min nuvarande säng så jag tackar inte nej till en ny. En dubbelsäng som man kan rulla i (sluta tänk så snuskigt!!!) och ett stort duntäcke + ett x antal kuddar. Sen skulle det inte sitta fel med ett köksbord och ett gäng stolar heller, men där får du fria händer då jag inte har så stora krav kring just dessa möbler. Är det någonting annat... Jo du måste ju naturligtvis bygga in en walk-in-closet där det passar. Men det förstod du kanske?

Några vackra tavlor målade av personer som bara är duktiga på att måla helt enkelt, och alltså inte köpta i en affär. Nu blev det lite knepigt va, Tomten? Men du löser det! Jag vill gärna inreda min urtjusiga lägenhet med värme så den indiska stilen är något jag har funderat mycket på. Värmeljus i vackra ljuslyktor och diverse i granna färger till exempel. Sen gärna något indiskt-inspirerat som sånna där huvuden du vet? Byst kanske det heter? Nej, det är nog inte samma sak...  






Sen för att allting ska bli perfekt så vill jag ha en make inslagen också. Men jag har krav här med, ska du veta. Det ska vara en snäll man. En sån där som håller upp dörrar åt en, skrattar åt ens dåliga skämt och sitter ner och tittar Sex and the city-filmen med en UTAN att sucka. Sötheten har ingenting med utseendet att göra, utan är han söt personlighetsmässigt blir han även söt utseendemässigt. Hans humor ska vara skitkass (ASBRA enligt honom själv) och han ska ha mycket självdistans. Enormt med tålamod som kan ha en slags lugnande effekt på mig när jag blir helt hysterisk. För det kommer jag bli. Förr eller senare.

Men det finns vissa saker som måste klicka när det gäller kroppen också. Han ska ha fina händer, kära Tomte. F-i-n-a  h-ä-n-d-e-r! Du vet, sånna man ger en solklar sjua åt på en skala mellan ett och fem. Det är nog det viktigaste. Sen gillar jag ryggar.. OCH VÄLMARKERADE KÄKBEN. Det är fint. Men händerna är det viktigaste. Ja samt att han undviker skateskor och vara positivt inställd till röda byxor.

En man som är allt det där, eller om du vill göra det enkelt för dig - Tyson Beckford!

Han är perfektion när den är som bäst...


Ja, det var nog allt för den här gången! Hunk, norsk lägenhet och en fet vovve räcker nog för att hålla mig tillfredsställd till den riktiga julen är här.

Tack på förhand och godnatt!

-




Inside all of us, there is a wild thing.


Ljuset och dagen och solen, här kommer räddningen


Jag är så sugen på saft att jag börjar klättra på väggarna snart!!!!

Har somnat och vaknat flera gånger här där jag ligger på soffan, bara för det. Känner en enorm längtan efter Bob. Det är inte alls lätt, för jag hade verkligen behövt sova fort ett tag, innan klockan blir så mycket att vilandet kommer för nära nattsömnen.

Hoppas mamma orkar joina mig på coop sen.

Annars ligger jag här i mina fantastiska långkalsonger. Jag saknar ord. Personen som uppfann långkalsongerna borde ha Nobelpriset och en Oscar! Fab 5 har varit på tv för ett tag sen. Jag älskar dom.

Nej, jag kan visst inte prata bort mitt saftbehov. Ju mer jag försöker att inte tänka på det, desto värre blir det. Så ska återgå till sömnen. Eller kanske hälsa på grannarna. Någon av grannarna med barn. Sånna familjer brukar ha saft! Åh.


Världen förtjänar inte dig






Tur att jag bara har normala bilder på mig själv. Fatta pinsamt det hade varit annars...

Annars ingenting nytt. Förbannad över busshelvetet.
Äckliga busskort. Känner för att spraya framrutorna med någon ful färg.
Eller typ mata in tusen häftstift i däcken. Bara för att jävlas.
För just nu är jag inte vän med någon på grund av bussarna.
 ÅÅÅHHHHHHHH!!!!!!!!!

Kul imorgon.

Jag är irriterad på Tomas/Alexander/Hans/Vahanuheter också.

Allting känns lite omöjligt just nu.




Ska dricka något lugnande i form av varm oboy,
lyssna på Krunegård och fortsätta kika på lägenheter i Norge.
Zett.no är just nu min favoritplats här hemma...

Jag längtar så mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen med all längtan.
Idag på hålet satt jag och kikade på lägenheter.
Hittade en perfekt i Narvik (!), men inte överdrivet många i Bodö.
Men hur som helst.
Den var perfekt, den där Narviklägenheten. Började till och med inreda den i mitt huvud.

Alltid lika mysigt att drömma sig bort!
Så skulle som sagt ta och fortsätta med det nu.

Pusi 


You just gotta love him...


Ja, som det skrevs i förra inlägget. Är det något musikaliskt geni i min lilla värld som rimmar så gott han kan med ord som är beskriver det jag har på insidan så är det Markus Krunegård.

"
Sverige är för litet, livet är för kort. Sverige är för litet, livet är för stort..." (= flytta så fort du kan!)

"Ibland gör man rätt, ibland gör man fel. Lev med det!" (= att fela är mänskligt)

"Men det får duga för inatt för båda vet att det här betyder ingenting" (= vissa saker varar inte hur länge som helst, men det finns en anledning!)

"Jag saknar ord, jag saknar tankar. Dom jag har är gamla, använda på mörka platser som jag hellre glömmer än har kvar" (= du kommer hitta bättre ord och tankar dit du är påväg)

Sen sjunger han så mycket vettigt annars, som

Jag ser tillbaks på mörka moln
Som heter ånger sorg och skam
Dom kanske krossar mig en dag
Men till dess var det jag som vann

&

Minns hur illa orden lät när du skrek, men just det ljudet
växer o jag älskar det. Nån som är arg och bryr sig.
Det är meningen, snälla kom och skrik igen

Ljuset och dagen och solen, här kommer räddningen
allt är nytt och på gång igen

Då äntligen så tappar jag huvudet


Fan vad fin han är, Markus...


Dag 19 – Jag älskar


Jag vet. Fuskar. Men har en del dagar att ta igen, och ingenting att roa mig med förtillfället.

Jag älskar personer som är så trygga i sig själva att lite av deras trygghet trillar ner och fastnar på mig också. Jag har ett enormt behov av den där tryggheten så det gör mig gott att vara kring sådana människor. Jag älskar personer som skrattar åt dåliga skämt, som håller huvudet högt när denne möter motgångar och som har lysande ögon som glittrar när denne pratar om något han eller hon älskar. Jag älskar personer som visar förståelse för andra, som är sympatiska och som försöker se det vackra i det som anses vara "annorlunda".

Jag älskar platser som även dom skänker den där tryggheten. På platser man känner sig hemma även om ens adress ligger flera världar bort. Jag har tre sådana platser. Bodö, Tysfjord och Ålloluokta och jag älskar dom alla tre. Det finaste med dom här platserna är att jag inte behöver göra något superfantastiskt eller jättespeciellt varje dag. Det räcker att jag är där. Resten kommer av sig själv. Gå runt på kajen, känna ett lugn som omger mig, vistas bland människor jag mår bra av. Känslan av att gå runt i skogen eller sitta på en sten och titta ut över allting.

Jag älskar när musiker lyckas väva samma massa fina, djupa och perfekta ord för att beskriva exakt det man känner. När man kan relatera till vad en människa sitter och sjunger om. Musiken kan hjälpa till att skingra ens tankar, livar upp den tråkigaste bussresan, påminner en om underbara saker och är bara en av livets stora glädjekällor helt enkelt.

Och typ .. så ja.


Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel, lev med det


Det är inte hur man har det
Det är hur man tar det
Och när man längtar tar saker tid
Det är nåt mellan oss, mellan oss och världen
För långsamt, för snabbt men aldrig i takt
Vi vill ju bara andas
Sova och andas omvartannat inget mer

All den här tiden som jag vilat och velat
Vilat och väntat och kastat bort
Inte nu, kanske sen kommer jag också tycka
Att allt dåligt för med sig nåt gott


Dag 18 – Detta är jag stolt över


Tar väl upp det här igen då.

När det gäller mig själv finns det faktiskt en och annan sak jag är stolt över. Till exempel att aldrig druckit eller rökt. Har vid ett flertal tillfällen blivit bjuden naturligtvis, fått min inställning till alkohol ifrågasatt och så vidare men har inte övervägt att börja dricka ännu. I och för sig så har jag dessutom fått mycket positiv respons!

Utöver det finns det många anledningar till att jag inte dricker (alkoholen är ett lite större ämne än rökningen tydligen). Allt från generna till att jag känner att jag inte behöver dricka för att roa mig. Sen är det lite triggande när folk inte tror att jag kommer klara det eller att jag ljuger. Kommer bli mycket in-your-face sen!

Sen måste jag påpeka att jag respekterar att andra dricker och röker, så länge det inte går så långt att personen ifråga eller dom i dennes omgivning tar skada av det. Det har jag fått höra mycket, att jag som inte själv dricker/röker inte skulle vilja umgås med folk som gör det, att jag på något sätt tror att man blir en sämre människa av det. Men se det tror jag inte heller. Jag anser att om man är en så kallad "person med dåliga sidor" så finns det chansen att dessa sidor framhävs tack vare alkoholen då till exempel. Anser var dessutom ett dåligt ordval. Jag vet det. Inte alls alla, men en del. Annars har jag inte problem med det!

Sen är jag stolt över att jag som sagt egentligen är en sån där person som suger på att stå på sig när det gäller vissa saker, men ändå gjorde ett val för min egen skull och för en gångs skull så blev jag bara säkrare på mitt val och starkare som person när alla sa åt mig hur dum jag var som gjorde så. Liksom, vem gör något för sin egen skull egentligen? Jag lät mig bli förbannad över hur orättvist alla resonerade. Lät mig själv blotta ganska mycket av allt som finns på insidan. Jag berättade sanningen för personer som inte känt till ett skit egentligen, men ändå ansåg att dom hade rätt till åsikter gällande hela situationen.

Det är bland det bästa jag har gjort. Satt ner foten. Stått upp för mig själv på ett sätt som jag tidigare inte vågat eller klarat av. Trots allt jag har fått ta på grund av det här valet, så ångrar jag inte det överhuvudtaget! Det gör mig stolt. Riktigt jävla stolt!


Stjärnfall, stjärnfallet är jag och du är himlen jag föll från idag



My head says "who cares?" but then my heart whispers "you do, stupid!"


"Jag blir så förbannad när du inte ens blir förbannad över att du inte kan bli förbannad!"
- David Finland.

Ja, vad säger man? Är kanske inte förbannad just nu. Snarare besviken. Om jag är mest besviken på mig själv eller den andra parten vet jag dock inte ännu.

Lär väl klura ut det med tiden.

Nämnde jag förresten att det är ironiskt att det är januari?!


-


Heaven help the fool who did her wrong
It’s too late, too bad, she’s too far gone
He should’ve thought of that before he left her all alone
If she’s lonely now, she won’t be lonely long

Saknar dig ändå.


Tom är ingenting och det var tomt i mig


Är i Sverige! Mer orkar vi inte skriva om det. Haha.

Har blivit kär i en tjej. Ja, jag antar att det är jag som kommer ut ur garderoben nu. Hon är perfekt. Blöt nos, vassa tänder och så galet mjuk. Vad mer behövs för ett fungerande förhållande? Synd bara att hon har sambo(s) redan....

Bussresan gick undan och tågresan var ett helvete. Två timmar försenat redan på första stationen. What's up with that?! Enda coola är väl att jag åkte gratis. Dom skulle komma och ta betalt av mig senare, då jag krävde att få betala i svenska pengar. Men dom kom aldrig. Men jag klagar väl kanske inte. Åker så mycket tåg fram och tillbaka mellan Narvik och Gällivare att jag räknar detta som någon form av mängdrabatt.

Kul att träffa mamma, syskonen och Ida. Imorgon räknar jag med mer mys. Fiskekaker till lunch, så inte övergången från norskt till svenskt blir allt för brutal. Tagga operation på måndag också. Yey.

Nu ska jag gå och lägga mig. Måste verkligen ringa Dav-Land (David + Finland = Awesome!!!). Behöver råd. För glömde visst tillägga att jag är för lättcharmad för mitt eget bästa i inlägget med all självinsikt jag drabbats av allt oftare nu för tiden! Haha, ibland vet jag inte hur jag lyckas...

Pussnej.




Whatever weather, cold or warm


Ja och jag fortsætter uppdatera i lagom takt!

Min sparktur runt Kjøpsvik gjorde gott. Ænnu mer gott gjorde det att få prata ut med min livscoach, Dave den allsmæktige (aka Finland). Jag har det bra jag, som har honom som lyser upp vægen før mig genom mina mørka stigar jag går på. Ni vet, jag ær ju en slags svans och vi svansar har det inte alltid så lætt.

Okej. Jag kræver inte att alla ska førsøka førstå sig på dom dær sista meningarna. Det ær mer ... internt. Mamma førstår dock. Ida kanske också gør det? Och ... Johanna?! Iallafall.

Vi kom fram till en del saker, som jag i mitt tidigare inlægg klargjorde att jag redan kænner till. Men det var ændå skønt att lufta allting. Det ær personer som Finland.. Nej, førlåt David. I seriøsa sammanhang funkar det inte att kalla dig Finland. David ær en person som gør allting mycket enklare, vad det æn må gælla. Som sagt, sånna som han som lyssnar, ger mig råd, blir førbannad nær jag sjælv borde bli det, førstår att jag førsøker lura oss båda nær jag sæger att jag inte bryr mig om den dær lilla, dumma, øverdåliga saken som rørde om alltihop innan jag ens visste att den ingrediensen ens hade hunnit kastas ner i min hjærtesoppa.

Hm.. Kræver nog inte att ni ens ska førsøka førstå det dær heller. Men det gør ingenting. Jag ær en sån dær person som borde vara fødd den månaden då man får tvillingarna som stjærntecken. Jag kan vara stark och svag på samma gång. Tillbakadragen, lugn och eftertænksam samtidigt som jag egentligen skulle kunna hoppa in i en fontæn med klæderna på och skrika att Mikael Persbrandt ær den sexigaste mannen på jorden. Mina kænslor fungerar ungefær på samma sætt. Bara det att jag sjælv inte riktigt vet exakt hur allting hænger ihop.

Ehm.. Jaaa!

Har iallafall kollat film med Benne nu. Devil tror jag den hette. Fast, det ær det mest uppenbara namnet før den filmen så det ær mest troligt det den hette. Den var bra. Mysko. Men bra! Nu ska jag hoppelihoppa i duschen før att sedan packa ordentligt. Har en væska, en påse och en handvæska som det ær nu. Imorgon kommer jag ha två påsar till. Så væskan ska packas till bristningsgrænsen!

Det sæger vi puss på, och så går vi allesammans ivæg åt varsitt håll och kænner oss vældigt nøjda!



Hun tror ikke at hun før dette noensinne har visst hva lykke er


Det ær lite lustigt.. Att man har hyfsad sjælvinsikt, væl medveten om sina problem, svagheter och dåliga sidor. Att man vet allt det dær, kænner till konsekvenserna men att man ændå ska envisas med att førsætta sig i sådana situationer dær alla ens svagheter utnyttjas.

Sen att det ær januari ær ju bara livets ironi...

Nå, jag ska iallafall ut och inhandla mitt smuggelgods nu. Blir bra. Rensa tankarna med en tur på sparken, upp och ner længst Kjøpsviks gator! Sista dagen i Norge, och ingen eller någonting ska få førstøra det.


holy moly, me oh my, you're the apple of my eye


Jag kan som inte sova. Inte før att jag nu kanske har førsøkt. Men det går inte. Ær hur pigg som helst. Just nu ær det Tobias som ær mitt enda sællskap, denna mørka, blåsiga och ensamma natt. Om han ens funderar på att gå och lægga sig ska jag komma och spøka før honom...

Vid den hær tiden har jag dom senaste nætterna suttit i en bil. Blir lite konstigt att vara inomhus før det førsta då. Sen att ingen tycks vara vaken heller, det ær ju ænnu værre. Ska førsøka tillfredsstælla min rastløshet med detta inlægg før att sedan hoppa upp några nivåer. Dær uppe kallas underhållning før: två træstickor och lite garn. Møjligen att jag læser min nya bok som tante Karla gav mig.

Jag taggar infør morgondagen (eller..senare?). Då ska jag duscha och sen ska jag shoppa smuggelgods! Sen kommer Benne hit imorgon. Vet ænnu inte om jag ska åka med tante + boyfriend till deras stuga eller om jag ska stanna hær. Får se. Spænnande saker!

Næ, om man skulle ta det hær någon nivå høgre, før dær førsvann Tobias...

Pussen igenen



Stanna här, vill inte vakna än, vi kan väl glömma morgonen.

Ack så sant det var.

"ring inte, skriv inte, lås inne ivern i dig"


Då har man tagit sig så långt som till Kjøpsvik nu då!

Så hær sitter jag och blir som vanligt bortskæmd av tante Karla och John-Gunnar. Det dricks julebrus ur finglas och chokladaskarna står øppna. Det går ingen nød på mig alltså. Blir att vara hær till lørdag efter många om och men med bussarna. Jag och tante Karla insåg att det inte går någon buss från Kjøpsvik till Narvik på lørdagar och att åka imorgon eller på søndag fungerar inte øverdrivet bra. Men så kom John-Gunnar med en løsning som enligt honom verkade rætt uppenbar. jag tar ju såklart færjan øver till Drag igen på lørdag och så dærifrån vidare till Narvik. Och jag behøver inte vænta på tåget særskilt længe heller. Som norskarna sæger, huuur bra som helst!

Har haft ænnu en trevlig natt på språng. Kollat någon æcklig film, sovit, vaknat, sovit och åkt bil lite hær och var ær vad natten har bjudit på. Så då kan man utan større besvær rækna ut att min dygnsrytm inte ær som den borde. Ut mitt i natta, hem på morgonen, sover två-tre timmar, sen upp før att småsova resten av tiden det ær ljust ute.

Men ær det semester, så ær det semester!

Åh, och mina norskar. Hur underbara på en skala? Tante Jenny gjorde i ordning fika till mig nær jag hade slumrat till på soffan hos henne. Jim-Ove ær ju min favoritkille i hela værlden. Finns nog ingen som ær så søt som honom. Jag har fått kinderægg, skivor, armband och bøcker. Jag och Lilly har haft många fina samtal och tålmodiga førare har lært mig vart bromsen på en bil sitter och vad man måste gøra før att få en bil att børja førflytta sig. Inte illa!

Førresten, jag svarar inte på era sms før att jag inte kan, inte før att jag inte vill. Væntar på att min moder ska haja vinkarna jag sænder till henne på facebook. Vet inte hur bra det gick. Jag børjade pladdra på om "stackars Juuuulian som ær så mager och hungrig". Kanske ska vara lite mer tydlig med det jag vill?

Nåja. Nu ska jag læsa bloggar och ta det RIKTIGT lugnt.

Pussen

Kul jul


Vilken färg har dina skor? - Dom jag anvænder nu ær svarta.
Hur många sms har du skickat med din telefon? - Ingen som helst aning om hur man kollar upp det..
Vem är nummer 9 i din kontaktlista? - Alexander Isaksson.
Vilka finns i din "mottagna samtal"lista? - Idababe, Ahkko, Mami, Adja, Ahkko och Adja hem, Ahkko ...........
Vilka namn finns i din smsinkorg? - Men skojar du? Hur många som helst..
Vart kramades du senast? - I en bil.
När såg du din bästavän senast? - En av dom dagen innan jag for, annars på nyårsafton!

Din favoritfilm? - Jag har nog før många før mitt eget bæsta. Scarface, Moulin Rouge, Freedom writers and so on!
Din favoritlåt? - Your guardian angel kommer alltid ligga mig varmast om hjærtat.
Bär du på en stor hemlighet just nu? - Nja, hemlighet och hemlighet. Klart, jag brukar inte direkt prata om den med alla, men det finns ju dom som kænner till den. Något annat kan jag inte komma på.
När vaknade du imorse? - Jag gick som och la mig imorse. Sen vaknade jag vid åtta før att skratta åt Johanna. Klev upp gjorde jag vid elva-halv tolv!
Gillar du hästar? - Jag ær rædd før hæstar...
Har du ett turnummer? Vilket? - Den har inte gett mig særskilt mycket hittills ærligt talat, men jag inbillar mig att talet 10 før tur med sig!
Vem hade du velat träffa just nu? - Morgan Freeman!
Vilket är det bästa året hittils? - 2010 var væl inte helt dumt. Alltid. Men 2011 kommer bli bæst. Annars var 2006 ett grymt år!

När drack du alkohol senast? - Jag dricker inte!
Är du en rökare? - Inte det heller.
Föredrar du snus eller rökning? - Men ingenting?
Vad heter du i mellannamn? - Isabelle.
Har du en blogg? - Nej.
Vilken klass går du i? - Ettan!
Ditt favoritband? - Avenged Sevenfold
Din favoritartist? - Håkan Hellstrøm och Markus Krunegård
Thåström eller Håkan Hellström? - HÅKKE!
Göteborg eller Stockholm? - Hm.. Svårt val ærligt talat. I Gøteborg pratar dom så dær nedrans fint MEN dom har inga toaletter. I Stockholm ær det enklare att ta sig fram genom stadsdjungeln med tunnelbanan. Knepigt val.
Vars bor du? - I Malmberget
Vars vill du bo? - Bodø! Eller Tromsø..

Vilken låt är nummer 6 uppifrån i din spotifylista? - Kommer inte åt spottan, men misstænker någon The Script-låt!
Vilken låt är nummer 6 nedifrån i din spotifylista? - Typ Coldplay - Fix you?
Vem skrev åt dig på msn senast? - Någon svensk!
Vem skrev du senast sms med? - Alleballebus
Vem ringde dig senast? - Tante Lilly
Om du går in i ditt fotoalbum på mobilen, vad är det första du ser? - Værldens snyggaste hænder!
Har du MVG i något? Isåfall vad? - Just nu vet jag bara att jag har mvg i datorkunskap (jag vet, fråga inte ens hur det gick till) eftersom den kursen ær avslutad. Hoppas på mvg i næringslæran som också ær slut nu såklart!

Hur gammal tror du att du kommer bli? - Jag satsar på 80 plus iallafall!
Vad vill du jobba/jobbar som? - Jag tænker satsa på behandling av unga kriminella och missbrukare.
Var är dina syskon just nu? - Benny vet man aldrig vart han håller hus, Jonthe ær væl på stan, Alva sitter sækert framfør datorn och Benjamin myser med sitt x-box.
Senasta kändisen du såg? - Men hallå. Enda jag kan komma på ær Martina Haag, men det ær någon efter henne också!
Favoritkändis? - Eh. Morgan Freeman dær med?

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? - Inatt.
Har du piercingar? Isåfall, vars? - Inte det, nej.
Vilken är den senaste låten som fastnat i ditt huvud? - Någon reklamlåt. Typ att det ær sunt att simma?
När grät du senast? - Idag. Nær jag såg en dokumentær!
Är du vig? - Ibland.
Vad står det i ditt senast skickade sms och vem var det till? - Det står så mycket som "Okejokej :D" till Bjørn Sigve.
Använder du hårspray? - Det hænder.
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? - Beror væl på.

Har du varit tillsammans med två samtidigt? - Dom tycker det, medan jag anser att jag tametusan inte var tillsammans med NÅGON av dom!
Uppsatt hår eller hängande? - Hængande. Jag passar inte i uppsatt lika bra som jag skulle vilja.
Vill du gifta dig i framtiden? - Vore væl inte helt dumt?
Vilken vän vet mest om dig? - Homegirl (Idis)
Har du varit vän med någon som du inte tycker om nu? - Nja...
Vem skrev åt dig på Facebook senast? - I chatten...? Eller.. I loggen? Då væljer jag loggen, och den skyldige ær Marte!
Vad stod det i din senaste händelse? - Norge <3
Vill du bli modell? - Nooo.
Din bästa tjejkompis? - Men mina brudar! Alla vet vilka dom ær!

Bästa killkompis? - Sebbe.
Vad var det senaste du installerade på din dator? - Installerade? Eh.
Vem är den perversaste person du känner? - Rajmond!!!!!!!! Eller C-babe.. Svårt val.
Vad tittar du först på hos killar/tjejer? Alltså det førsta jag tittar på frivilligt ær hænderna. Det ær værldens bæsta! Annars ær det ju ansiktet man ser først.
Favoritdryck? - Jag tænker sæga något så wild and crazy som : PÆRONJUICE. Har blivit sjukligt besatt av det..
Favoritdryck innehållandes alkohol? - Jævlar vad alkoholfrågor det var med hær!
Senaste CD-skivan du köpte? - Håkan Hellstrøm
Har du några plancher i ditt rum? På vem/vad? - Har sjukt massa på mina væggar. Bland annat teckningar, vackra och djupt skrivna meningar på papper, mindre vackra och djupa meningar skrivna på papper och så vidare.

Vad ska du göra i sommar? - Resaresaresaresa. Sækert sommarjobba också..
Har du haft oskyddat sex? - Noooo.
Har du rökt på/knarkat? - Nej..
Hur ofta festar du? - Hænder væl nær det ær fest?
Favoritskådespelare? - Kænns som att dom hær frågorna upprepar sig hela tiden. Morgan Freeman. OCH Mikael Persbrandt.
Favoritkomiker? - Johan Glans och Måns Møller! 
Klänning eller kjol? - Klænning.
Har du varit med på TV? - Ja, fett coolt!
Vad kollar du helst för TV-program på morgonen? - Tittar inte på tv på morgonen. Førutom nu. Ær bara massa komediserier!
Snyggaste kändisen? - Men ge er nu. Tyson Beckford såklart?!
Vart vill du resa innan du dör? - Afrika och Indien står høgst upp på listan!

varför dör vi som kopior om vi föddes som original?


Oh, happy day. Fick sova ut på riktigt, vilket vi allihop ær så tacksamma før!

Sitter och kikar på Scrubs, eldar i spisen och ska snart hoppa in i duschen. Sen borde jag nog packa ihop mina grejer som ligger lite varstans i huset. Åker øver till Kjøpsvik imorgon och stannar dær till lørdag, och sen blir det att åka till Sverige igen. Jag blir lite stressad øver allt jag ska hinna med førresten. Hade behøvt hælsa på tante Jenny och compani.

Men det løser nog sig utomordentligt bra!

Har på tal om banansoppa blåmærken øver hela kroppen. Hur gick det till? Tycker inte jag har befunnit mig i særskilt många våldsamma situationer på senaste tiden.

Och jag har drømt om dig inatt, Johanna! Du vet det vi pratade om igår? Balklænningar och Pajala. Det var helt sinnessjukt! Var tvungen att vakna mitt i natten før att skratta lite før mig sjælv dær jag låg i mørkret. Jag saknar dig! VMP nær jag kommer hem.

Och det var egentligen allt før nu.

Puss på det!

Men ingen kommer att minnas om hundra år


Sitter och fryser, før ovanlighetens skull. Har æntligen tagit mig i kragen och lagat mat, så nu væntar jag bara på orken før att gå upp och æta den också. Den hær soffan ær før bekvæm før mitt eget bæsta har jag under dom senaste timmarna insett. Det gick som upp ett ljus før mig nær jag høll på att frysa ihjæl men inte orkade gøra upp eld. Eller ens høja værmen på den dær .. værmesaken.

Nåja!

Gårkvællen var awesome. Ær bland annat en skiva rikare. Den ni! Får se vad som sker ikvæll. Spænnande spænnande!

Nu: Mot tallriken med min finfina gryterætt!!

Puss.

Hemma!!!!


Ær i Norge nu. Ni vet, hær dær allting ær bra.

Jag ælskar det!

Mitt 2010


Tänkte bara köra en snabb redovisning av mitt år.

Januari

En av dom bästa månaderna det här året.

Har bara bilder från halva januari då min mobil dog under en resa till Norge jag gjorde
den första veckan det här året. Var en av dom bättre turerna jag gjort!
Träffade på lite "nytt" folk och spenderade en del av tiden med Simon.


Och det här är alltså allra första bilden med nymobilen!
På mig och Louie såklart.

Men what's up med min lugg va?!


Jag och Ida kom på att ordet "dase" är ett av dom roligaste i världen.
Här visade vi Kerstin vår kreativitet på bildlektionen. Jag tror hon gillade den!


Ida och Johanna klädde sig exakt likadant, varje dag, hela januari...
Fast inte. Men vi kan låtsas att dom gjorde det fler än en dag iallafall! Lite roligare så.


Jag gjorde en misslyckad färgning av mitt hår, efter heta tips från min manliga massör i Lycksele.
Han kunde ju ha nämnt hur lite färg det var i en burk och sagt åt mig att ta typ .. fyra!


Vi sminkade oss i IDAS LÄGENHET!!!!!
Som vi älskade i dom veckor dom bodde där, och saknar ännu!


Jag lärde känna en norsk vid namn Marius!

Sen spenderade jag många dagar hos min storebror i Januari.

Februari

 
Jag blev kidnappad och min adoptivpappa hotade
mig med att sätta mig på ett flyg långt, långt härifrån.

Det var minst sagt traumatiskt!


Johan färgade håret inne på Idas toalett!


Vi fick våra coola skoltröjor!


Vi var på Laguna ganska ofta!


En av dom sämsta veckorna på året, men en kväll var bra.
Tack vare mamma och Carola!


TRÄFFADE MARTINA FRICKING HAAG!!!!!!!!11ONEONE

Mars


Jag drog till Norge igen! Det var jättekul, såklart! Träffade jätteroliga människor i Bodö. Kristian bland annat.
Sen förstörde jag min kusins födelsedagsmorgon genom att släpa med honom på en promenad från helvetet, och han bar ALLA mina väskor och jag bar EN TRÖJA och ändå gnällde jag som fan över hur jobbigt allting var.
Skyller på att blåsten i Bodö är inte är att leka med. Men förlåt för det Andreas!


Jag och Louise blev fullkomligt besatt av Tutti frutti!


Vi deltog i den första friluftsdagen, ja någonsin mer eller mindre...


Jag och Ida klädde ut oss till Lollo!


Johanna och jag visade hur det går till på riktig när man shoppar på Coop!

Sen åkte vi och Ida till Ålloluokta.


Där föddes epilepsibävrarna!

April


Louise friade i trappen till Focus! Vi blev officiellt bröder.


Vi spenderade mycket tid i Ållo och åt skoterkörning!


Jag vakade!! För typ första och sista gången någonsin. Men det var en asbra natt.
Kollade Scarface, pratade med Tobias och Janne, färgade håret och så vidare!



Jag och Johanna blev med barn. Dessvärre blev den stackarn mosad på so:n senare...


Jag och Sluggo myste en heeeel del, av alla tusentals bilder på oss att döma.
Roligt att det här är den enda där vi båda ser normala ut och tydliga!


Ida skaffade fiskar!

Maj


Läger i Fagervik med lite präster, en Hanna och Johanna och tusentals lekar...

Sista kvällen var dock fin!


Insåg att Skalman inte är ett gott föredöme!


Vi liftade..


Vi köpte en ny bil! Som sög...


Vi grillade marshmallows över staerinljus för vi var allt för lata för att gå ut och göra
upp eld på valborgsmässoafton! Det var sjukt coolt.


John och John var nöjda och glada pojkar!


Jag hade fint hår!


Louise visade sin balklänning.


Jag hade fint hår!


Ida visade sin balklänning.


Jag hade det ASKUL hos Louise. En av dom bästa kvällarna, helt klart!


Jag och Ida hade picknick på hennes garagetak. På bilden ser ni årets första mjukglassar!


Jonthe... MED KOLT!!!! Min tredje Norge-resa det här året, min konfirmation!


Jag koltade också!


Jag och den här snyggingen hade det riktigt mysigt!


Jag och mamma gav det där med turistandet en chans, och fotade allt och alla vi såg där i Norge.


Jag och den här snyggingen myste också under mina konfirmationsdagar!

Sen blev jag då konfirmerad. Det var intressant och roligt
eftersom dom flesta av mina kusiner var närvarande! Samt gudföräldrar och så vidare.
Awesome. Mina tal var väl ändå bäst...


Världens bästa Louise blev ett år äldre och vi kalasade på "ta-på-en-patte-dagen".


Jag och min favvotjeja var coola, som vanligt!


Pattedagen som sagt!

Samma kväll så tog vi taxi (!!) upp till Mbgt där jag fick en handduk av Marcus
med en FRÄN enhörning på och Louise fick sina träskor.

Vi hade det gött.

Juni


Ida klättrade en hel del...


Coolklassen drog till Luleå och åkte båt som en sista grej!


Ida bestämde sig för att fylla år!


Sen var det bal och min dejt var snygg och han hade till och med sminkat sig själv!


Finmiddagen på balen var lagad av min mammas gamla svåger, eller min gamla barnvaktsanlitare!

Det var ballt!


Johan var för cool för att sitta på sin stol!


Sen var det skolavslutning och det var sorgligt, ledsamt, tråkigt och hemskt och litelite spännande!


Sen for vi till Ålloluokta och en morgon knackade Gerard på dörren. Så vi gled runt
med honom i Porjus, for på intressanta fisketurer och spelade överdrivet mycket yatzy!

Juli

I juli har jag nästan inte fotat någonting alls.
Jag började månaden med en tur till Norge. Bodö närmare bestämt. Där bodde jag först några dagar hos min gudfar Jan-Ove, där man fick tv på rummet. Vi grillade och raggade runt! Sen några dagar hos gudmor Hege i hennes nya lägenhet. Vi hade tjejkvällar, hyrde film, gick på promenader och sånt mysigt. Sen övertalade sötkusin mig att stanna några dagar till hos honom.

Det var också en av dom roligare turerna.


Sen drog jag och mamma till Göteborg tillsammans med Yanka, Joangela och Jasmine. Tågresan dit var ett rent helvete. Det var asvarmt. Men satt bredvid många intressanta personer. På tågstationen kom Mats och mötte oss och det var hos honom vi bodde den veckan.

Vi shoppade en hel del, gick mycket vilse, var på brasiliansk grillfest och träffade GÄLLIVAREBOR (!!!) och en ascool stockholmare som såg ut som en mc-knutte och hade en hörselskada på ena örat efter tiden då han spelade i ett "fett rockband"! Det var wow.
 

Största orsaken till att vi drog till Götet var på grund av en Pink-konsert.
Det var riktigt roligt, även om Takida (som agerade det svenska förbandet) var astråkiga.
Good Charlotte var grymma dock! Men Pink var ju inte sämre hon.  


Liseberg var awesome!


Vi blev fascinerade över toaletterna/badrummen i södra Sverige och kunde inte låta bli att
låsa in oss på en när vi var på grillfesten och ta lite bilder!


Sen stack jag och mamma till Stockholm och åkte finlandsfärja! Det var vi, en massa barnfamiljer, pensionärer och läskiga tvilling-gubbar i övre medelåldern som egentligen inte var tvillingar. Dom klädde sig bara likadant av någon outforskad orsak. Det fanns även påtända indiangubbar där! Och som bordsgrannar BÅDA dagarna fick vi dom stördaste familjerna på hela båten. Jag och mamma hade det inte lätt att försöka koncentrera oss på några diskussioner eller ens maten, för vi var tvungen att stirra på dom...

Sen var vi några dagar i Stockholm och skulle hem till Gällivare igen med Lotta. Men nejnejnejnej, det tyckte inte norwegian. Först var flygplanet grymt försenat. Sen försökte piloten ta livet av oss i Kiruna. Han började störtdyka mot marken, för att sen vända upp igen spikrakt upp i luften. Sen gorde han samma sak igen. Så cirkulerade vi runt där i flera herrans år. Flygvärdinnorna säger ingenting, inte piloten heller. Efter ett bra tag av panik som började bryta ut bland passagerarna (inte minst hos mig och Lotta) så säger piloten att det absolut inte går att landa i Kiruna av någon konstig anledning, men att vi ska flyga till Luleå istället. Efter en halvtimme säger han att deras arbetsdag är slut och vi måste åka tillbaks till Stockholm för att byta ut besättningen, och för att några gubbar i Oslo säger att det blir SÅ mycket enklare för oss att ta oss till Kiruna från Stockholm än från Luleå. HALLÅ?! Får dom sin jävla flygutbilding på förskolan där i Norge? (Förlåt landsmän, jag älskar er men jag sätter inte en jävla fot i ett flygplan med er igen.......). Så vi skulle vara tvugna att stanna i två dagar extra i Stockholm om vi inte kunde få fram 6000 kronor på typ en kvart för att hinna med ett annat plan. Nämnde jag förresten att SAS landade en kvart efter oss i Kiruna? Och jag som skulle till Oslo dagen efter. Skulle bara hem och byta väska. Men nix. Ida räddade oss dock.

Så dagen därpå reste jag och min homegirl till Oslo för att hälsa på bestefar och shoppa. I Oslo gick alla våra pengar åt till mat och fika. Vi såg extremt mycket haddisar. Subway är världens bästa ställe. Vi utmanade ödet i Töyen och bevittnade en galen man och hans hundra instrument uppträda mitt på ett torg. Han var hysterisk alltså.. Men sånt gillar ju vi!


Vi spenderade även kvällarna på bestefars balkong. Där spelade vi kort, lyssnade på musik,
ropade åt folk att dom hade sexiga rumpor och blev livrädd för läskiga män som stirrade på oss.


Vi skaffade en pojkvän i Oslo. Han var bland det snyggaste vi skådat. Vi kallar honom Hamid.

Mhm.


Det här är våran bästis, Majsan!


Vi åt middag på hatten varje dag, förutom en. Första och sista gången när vi var tvugna att diska så jävla mycket. Jonas var söt och den där andra killen som gjorde bananbåtar åt oss, trots att dom inte stod med på menyn.
Fler läskiga gubbar höll oss sällskap, men vi fintade bort dom.

Hyrde även film vareviga kväll!

Efter det drog vi till Stockholm!!! Men då tror jag att det hade hunnit bli augusti.. Så byter månad nu!

Augusti

Vi bodde hos världens sötaste Catarina. Så här såg Ida ut när vi väntade på bussen!


Så här såg jag ut i Kista!


Vi drog på Allsång på skansen och kollade Mange Schmidt och The Baseballs bland annat!

Jag var för kort för att synas på tv dock...


Vi spenderade en dag på Grönan också.
Bildbevis på att vi åt annat än godis under dagarna!


Vi skaffade en pojkvän i Stockholm också. Han jobbade med sockervadd.
Han hette Simon och kunde måla asfina bilar. Jag saknar honom varje dag. Han var en giftis!


Vi skaffade världens finaste labb-marsvin till hund. Åh lilla Alice!


Jag, Johanni och Idi drog till Aggala och chillade med massa filmer, äckliga korvar och den försvunna diamanten!

Ja sen började jag på gymnasiet. Cooltjej_94!

September

I september bestämde jag mig för att fylla år, men från det finns inga bilder. Möjligtvis på a&a's dator.
 Men inte på min egen. Fast det är inte så mycket att prata om. Var lugnt som sjutton.


Sen var vi i Tromsö på Vanjas begravning.


Jag, mamma och Grete gjorde stan där!


Det gjorde jag och Kajsa också.


Ida och jag gjorde kärlek!


Ruben lagade mat och var helnöjd med resultatet. Det var vi också!


Marcus var bekymrad när konservöppnaren placerades i Idas händer! Han ser riktigt oroad ut.
Men min homegirl kan öppna konservburkar hon!


Nostalgitripp i A&A's fotoalbum från när jag och Jonthe var små.
I mitt album är det bara bilder på mig och adja. I Jonthes album är det bara bilder på mig och honom.
Eh, jag antar att jag gillade att bli fotad när jag var liten!

Jag var ensam hemma i två veckor också, när min familj drog till Turkland. Det var kul. Bortsett från strömavbrott och skjutande. Jag var sjuk också. Riktigt jävla sjuk!

Resten av september sög.

Oktober

Oktober är som ett enda stort hål i mitt år. Finns inte en enda bild som jag tagit den månaden. Men sen hände ingenting särskilt heller. Min Johanna fyllde år. Var väl det enda. Utöver det så var den här månaden äcklig. Sämsta tiden det året om man bortser från veckan i februari. Trodde ärligt talat att jag skulle gå sönder i oktober.

Jag sov mig mest genom veckorna.

Och första snön kom i oktober!

Elgiganten hade firmafest också.. Hände kanske en och annan bra sak, när allt kommer omkring.

November


Enda bilden jag har från november är den här.

Om jag inte minns fel så hände ingenting nödvändigt i november heller.
Förutom att jag fick alla rätt på mitt datorprov, vilket var sjukt coolt för en teknikonörd som mig! Go me!

Älskade norskarna kom till Porjus för att fira Gunnar som fyllde 60 jämnt.
Fick mycket kunskap inpräntad i huvudet den kvällen.
Tack för det Kurre, Mats och John-Gunnar. Ni är ena riktiga karlar ni!

Sen var det ju WC någongång i november. Marcus Hellner är söt. Ryssarna med!

Andreas åkte ut från Idol. Hur illa på en skala? Kanske 500? Efter det kunde Idol dra åt skogen...
Samma kväll var jag iallafall bjuden på kavajmiddag hos min andra familj, the Erikssons! Det var sjukt najs!

Älskade älskade älskade Titti ♥

Någon äcklig snubbe stal Sluggo...
Sen kom han tillbaks. Men i december stal han honom igen.
Jag har som princip att inte använda mig av ordet hat när det gäller människor.
Men för den här killen skulle jag kunna tänka mig att göra ett undantag.

December

Jag har inga bilder från december heller. Jag var uppenbarligen inte fotosugen dom senaste månaderna...

Sista månaden 2010. Kommer faktiskt inte ihåg så mycket från den månaden heller. Typ att mitt knä orsakade kaos på Gällivare Sjukhus. Att vi drog en sväng till Jämtland och umgicks med fina och underbara människor. Julsamling med fina och underbara människor där också. Julafton någonstans däremellan. Ikväll nyårsafton.





Kort och gott. Senaste månaderna hade man nästan kunnat vara utan lika gärna.

Annars är jag ganska nöjd med 2010. Vissa delar kunde man levt utan. Som med alltid. Men dom positiva sakerna som skedde vägde upp ganska mycket av allt det som inte var awesome.


2011 kommer bli såååå mycket bättre dock!


RSS 2.0